Naam: Kita
Woonplaats: Amsterdam
Superheldennaam: Cookie Savior
Heldendaad: Eierkoeken delen met daklozen

“Uit werk loop ik langs exact dezelfde route als jij naar het treinstation. Dus zag ik ook dezelfde daklozen op de overdekte brug zitten. Ik registreerde ze altijd wel vanuit een ooghoek, maar was dan in mijn hoofd met allerlei andere dingen bezig. Wilde alleen maar zo snel mogelijk de trein in, om naar mijn warme huis te gaan, waar ik dan fijn kon koken om vervolgens met vriendinnen op de bank te kruipen en een film te kijken.

Maar na gelezen te hebben over het fruitig ontbijtje dat jij deze mensen bezorgd had, was ik me ook ineens bewust van hun situatie. Niks onder een dekentje op de bank televisie kijken, maar op een koude, klamme plek de nacht doorbrengen en leven op halve liters bier. Brrr…

Dus toen ik langsliep en de vrouw gedag knikte vroeg ze me “Heeft u een goed hart vandaag?”. Waarmee ze vast bedoelde of ik nog wat los kleingeld had. Het sponsoren van hun alcoholisme leek me echter niet zo’n goed idee, maar ik had nog wel twee eierkoeken in mijn tas zitten. Ze waren er oprecht heel blij mee. Toen begreep ik meteen dat superheldendom hem in de kleine gebaren zit. En dat we allemaal best eens wat vaker iets voor een ander kunnen doen.”

Cookie Savior, wat een heldhaftig gebaar en ook nog eens zo mooi verwoord. Deze superheld is er stil van. Maar jouw fans niet, die schreeuwen de longen uit hun lijf voor je!

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/highgatewood/big-crowd-cheering-sound” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]