Het hedendaagse heldenboek

Na jaren van dromen over vliegen in een superheldenoutfit om de mensheid te redden, besloot Rachel van de Pol écht iets te doen om de wereld te verbeteren. Een jaar lang verrichtte ze iedere dag een goede daad. Ze lapte stiekem de ramen van buren, liet briefjes achter in de trein, ruimde parken op, leerde allochtone vrouwen fietsen en versierde de daklozenopvang.

Ze doet hiervan op ontwapenende wijze verslag in Het hedendaagse heldenboek, dat ons leert dat de wereld het niet moet hebben van al die gespierde, knappe, getalenteerde figuren, maar dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen. Soms zelfs zonder dat je het door hebt.
Gewapend met onderzoek van filosofen, sociologen en biologen en aan de hand van hilarische en ontroerende voorbeelden, toont Van de Pol aan dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld maar ook jezelf verbetert. Haar aanstekelijke boek is rijk geïllustreerd door Marguerite Meijer.

‘Een inspirerend en ontwapenend verslag.’
– Margriet

In ‘Het hedendaagse heldenboek’ zoekt Rachel uit wat de impact is van goede daden – op de samenleving, en op de mens van goede wil zelf.
– Humo

‘Van Rachel van de Pol word je gegarandeerd vrolijk!’
Rick Nieman

‘David Bowie zei het al: We could me heroes just for one day! Rachel voegt de daad bij het woord’
Sander Hoogendoorn, 3FM

‘Een boek bomvol adviezen om op een alledaagse manier goede daden te verrichten.’
Elle

‘Het Hedendaagse heldenboek zou ik zo willen noemen als ‘verplicht’ leesvoer.’
Jan van de Bremer (oom)


Het Hedendaagse heldenboek is verschenen bij Uitgeverij Balans. Zin gekregen om direct een goede daad te doen? Bestel Het hedendaagse heldenboek bij Youbedo en 10 procent van je aankoop gaat naar een goed doel!