Naam: Kita Kelevra
Superheldennaam: Willy Wall
Heldendaad: De IJslandse regering aangesproken op de walvissenjacht

“172 walvissen vonden in 2013 bloederig hun einde in de zee rondom IJsland, een van de weinige landen ter wereld dat nog altijd niet gestopt is met het jagen op deze indrukwekkende dieren. Ik was er op vakantie en kwam erachter dat veel IJslanders walvisjacht de normaalste zaak van de wereld vinden.

Het is een eeuwenoude traditie vertelden ze me. Alsof dat een reden zou zijn om gedachteloos met iets door te blijven gaan. Dan zouden wij Nederlanders ook nog steeds slaven drijven en in andere landen kolonistje spelen.

Een tweede argument was dat het doden van walvissen noodzakelijk is om de visstand op peil te houden. Walvissen zouden alle vis opeten en dan bleef er niks voor de mensen over.

WalvissenjachtIn de haven van Rekjavik stond een groepje vrijwilligers van IFAW, International Fund for Animal Welfare,  aan voorbijgangers uit te leggen hoe het werkelijk zit. De visstand is laag door het toedoen van mensen. Niet door de walvissen, waarvan het merendeel plankton eet. Dus er is geen enkele reden om walvissen te doden.

Met het ondertekenen van een kaart kon ik aan de IJslandse Minister van Visserij laten weten dat ik het niet eens ben met het beleid. Hopelijk krijgt hij een gigantische berg van die kaarten op zijn bureau en wordt de internationale druk opgevoerd, zodat walvissen in  de toekomst zorgeloos rond het eiland kunnen zwemmen.”

Kita a.k.a Willy Wall, mag ik zeggen dat jij goed bezig bent? Ja dat mag ik. Je bent goed bezig! Deze walvis hieronder is het helemaal met je eens en brengt als dank een serenade:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=WabT1L-nN-E” width=”600″ height=”350″]