Naam: Sijmen Vrolijk
Superheldennaam: Traffic Savior
Heldendaad: De Gemeente Haarlem aangesproken op een levensgevaarlijk kruispunt

Sijmen ziet dagelijks met lede ogen aan hoe onschuldige burgers geschept worden in het verkeer:

‘Bij ons voor de deur in een paradijslijk burgerlijke wijk in Haarlem is een groot, onoverzichtelijk kruispunt. Het is een onoverzichtelijk kruispunt, omdat je bij het volgende (nabijgelegen kruispunt) op de stoplichten kijkt. 20% van de auto’s rijdt dus ongeveer (al dan niet onopzettelijk) door rood.

Nog onlangs is daar een meisje aangereden dat mij vertelde dat ze voor de derde keer in korte tijd geschept werd. Terwijl de politie bezig was met onderzoek en verhoor reden er in 30 minuten 10 auto’s door rood. Toen ik hiervan melding maakte bij tante agent vertelde ze mij dat dit kruispunt voor hen een doorn in het oog was, maar dat de gemeente geen actie onderneemt.

Bijna dagelijks zien wij nu ongelukken gebeuren waarbij door rood rijdend Nederland geen verschil maakt tussen wielrenners, oudere dametjes of kleine kinderen! Burgerplicht getrouw heb ik een melding gemaakt bij de gemeente Haarlem, met het verzoek deze situatie te verbeteren voordat er mensen overlijden.

Inmiddels is dat verzoek afgesloten door een overijverige gemeente ambtenaar. Ze zijn er namelijk al van op de hoogte en gaan er naar kijken. Ze denken aan afstellen van stoplichten en het opnieuw plaatsen van de belijning op de weg.

Maar ik ben bang dat eerst het spreekwoordelijke kalf moet verdrinken voordat ze de put gaan dempen.’

Nou Sijmen, goed dat je dit vertelt. Ik ga dit Facebooken en tweeten naar de gemeente Haarlem. En misschien heeft een beetje shaming wel effect. Applaus dat jij je burgerplicht vervult!

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/highgatewood/big-crowd-cheering-sound” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]