Naam: Naomi
Superheldennaam: Held op sokken
Heldendaad: Achter een meisje aanrennen die haar ov-kaart verliest, vallen, knieën openhalen en toch doorzetten!

“Ik liep op het station met een gigantische weekendtas klaar om naar de trein te gaan, check me in bij de ov-poortjes en zie dat het meisje die voor me liep na het inchecken haar ov-kaart laat vallen. Ik pakte het op en wou haar achterna lopen om het terug te geven.

Opeens sprint ze de trap op, tsja zo snel was ik niet met mijn onhandige monstertas maar toch rende ik haar achterna en ik riep haar maar ze hoorde het niet…zo hard mogelijk sprint ik ook de trap op (nou moet je wel weten dat ik geen superkrachten heb op gebied van conditie :p ), maar ik zie dat meisje nog gauw een trein in springen. Ik struikel ondertussen en beland ontzettend hard op mijn knieën, stond voor schut voor iedereen in die trein en op het station.

Terwijl ik daar nog lang uit op de grond lig, houd ik haar kaart omhoog en wijs dat het haar kaart is maar de deuren gaan al dicht en ze kon niet meer uitstappen. Ik krabbelde wankelend overeind en werd nog vrolijk aangestaard door een aantal mensen.

Ik weet hoe vervelend het is om zonder je OV chipkaart te reizen dus ik was vastberaden haar die kaart z.s.m terug te geven.

Op dit station waren geen NS-infobalies of iets dergelijks en ik vraag aan een conducteur van de eerst volgende trein of ze misschien in haar trein kunnen omroepen dat ze haar OV kan komen ophalen bij dit of dat station ofzo…”nee” zegt de conducteur, “hier moet je voor bij ov-chipkaart zijn, ik kan niks voor je doen.”

Ik stap maar in mijn trein en stap bij de volgende halte uit, heel dichtbij. Bel ov-chipkaart, wordt in de wacht gezet en ben inmiddels 3 euro verder maar ok, “U kunt de kaart in een envelop naar ons opsturen.” Dus ik zeg tegen haar dat het echt net is gebeurd en aangezien ze haar gegevens hebben kunnen ze haar toch wel even contacteren dat ze haar kaart kan ophalen bij de infobalie op het station waar ik inmiddels ben.

“Nee, dat kan niet.” Nou lekker behulpzaam. Ik kan het meisje haar naam ook niet terugvinden op facebook en begin het op te geven.

Loop eerst maar eens naar de wc om mijn knieën te checken die een beetje door mn broek waren gebloed…Ik vond het wel weer mooi geweest en liep naar de NS-infobalie op dit station. Godzijdank was de meneer van de balie wel behulpzaam en hij bood aan het zo goed mogelijk af te handelen. Ik was gerustgesteld en had, voor zover ik weet, alles gedaan wat ik kon.

Mijn knieën werden die week helemaal blauwpaars en bleken later beide zwaar gekneusd te zijn…een echte held op sokken dus:)

Naomi, wat een doorzettingsvermogen! En maar doorploeteren, zelfs met gekneusde knieën en na afwijzing van al die knorrige conducteuren. Heel OV-reizend Nederland staat op de bühne en juicht voor je!

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/smokeyanna1/crowd-cheering-hmc” comments=”true” auto_play=”false” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]