Naam: Karen Sijbrandij
Superheldennaam: Code Cracker
Heldendaad: Vrouwen en andere beginners de taal der computers leren.

Even wat uitleg bij deze heldendaad: bijna alles wat we tegenwoordig doen wordt mogelijk gemaakt door code. Websites en apps kunnen alleen gemaakt worden door mensen die kundig programmeertaal spreken en schrijven. Deze relatief nieuwe taal, die maar een heel klein percentage van de bevolking spreekt, heeft enorm veel impact op ons leven. Met name vrouwen hebben weinig kaas van deze taal gegeten. En daar moet verandering in komen, vindt Karen!

RailsGirls biedt vrouwen (en andere beginners) de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met programmeren. Tijdens gratis 1-daagse workshops, die over de hele wereld gehouden worden, ervaren zij wat programmeren is.

Aan het einde van zo’n workshop zien we dat chicks meer zelfvertrouwen krijgen met de computer en technologie, omdat ze hebben gemerkt dat alles wat een computer doet, gedicteerd wordt door mensen, en hier niets magisch aan is.

Het besef aan het einde van de dag dat de mogelijkheden met programmeren zo groot zijn als hun eigen fantasie, is elke keer weer een krachtig gevoel.”

Code Cracker, supergaaf dat je vrouwen tools geeft om ook te gaan bouwen op het internet! De Spice Girls zingen speciaal voor jou een girl power lied:

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=9wfpXI5PKlw” width=”600″ height=”350″]