Naam: Onbekend (iemand bij Diks Autoverhuur in Amsterdam)
Superheldennaam:
Rule Bender
Heldendaad: Op het moment dat het nodig is menselijkheid boven regels laten gaan

Deze daad is ingestuurd door een anonieme vrouw:

“Het werd een beetje duwen-trekken, het gesprek tussen mij en de jongen van het autoverhuurbedrijf. Ik had een auto gereserveerd voor vrijdagmiddag. Als ik wilde cancelen moest dat voor donderdag vijf uur gebeuren.

Ik vroeg of dat niet wat later nog kon. Hij raakte licht geïrriteerd. Procedures, weet je wel. Toch legde ik de jongen, ik schatte zijn stem begin twintig, de onvoorspelbare situatie uit. De vader van een vriendin lag op sterven, en ik wilde naar haar toe kunnen rijden om haar gezelschap te houden als dat kon.

De jongen reageerde meteen. “Oh, maar dan kan jij tot op het laatst cancelen. Kosteloos. Dit zijn de belangrijke dingen in het leven.”

Diks Autoverhuur, wat een schat werkt er bij jullie.

Mooi gezegd anonieme brievenstuurder. Zo fijn dat dit nog bestaat, daar kunnen sommige ambtenaren nog wat van leren. Een groot applaus voor Rule Bender!

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/highgatewood/big-crowd-cheering-sound” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]