Nog 14 nachten slapen en het is zover: de Trumpies komen en de Obama’s gaan. Dat betekent niet alleen afscheid van Barack, maar ook afscheid van de meest inspirerende en grappigste First Lady die Amerika ooit heeft gekend. Geen karaoke of SnapChat-pranks meer. Neen. Bereid je voor op pruilmondjes en Chanel. Daarom zeven levenslessen van Michelle op een rijtje om de komende vier jaar door te komen. En met een beetje geluk herhaalt Melanie ze af en toe in haar speeches.

1. When they go low, we go high

Ik werd laatst voor ‘kankerhoer’ uitgemaakt omdat ik op het raam van een auto tikte toen de bestuurder me klemreed. Ik dacht: wat zou Michelle doen?

2. Just keep groovin’ girl!

Als ik met mijn vriend op een feestje ben waar zelfs een augurk gewikkeld in boterhamworst het niet naar zijn zin heeft, denk ik: wat zou Michelle doen?

 

3. Speak up

Als ik bang ben om me uit te spreken over iets waar ik het niet mee eens ben, denk ik aan Michelle:

 

4. Holla!

Als ik me afvraag waar ik over vijf jaar wil staan, denk ik aan Michelle:

 

5. Go your own way

Wanneer ik denk dat niemand me begrijpt en zwelg in zelfmedelijden, denk ik aan Michelle:

 

6. Eat your veggies

Als ik geen zin heb in groenten, denk ik aan Michelle:

 

7. En wanneer ik fantaseer over de opvolger van Trump dan denk ik aan…

 

Michelle inspireert mij de beste versie van mezelf te zijn. Wie inspireert jou daartoe?