Wil je je tuin een beetje pimpen? Koop niet gelijk de Intratuin, Dille & Kamillie en Ikea leeg, maar neem eerst een kijkje bij de kringloop. Want, waarom moet een plant per se in een plantenpot? Oude pannen, melkbussen, theepotten en kopjes werken ook prima.

Extra fijne bijkomstigheid is dat de opbrengst van veel kringloopwinkels naar een goed doel gaat. Zo heb ik mijn tweedehands schatten bij Kringloop de A.R.M. gehaald. Zij gebruiken hun opbrengst om (sociale) werkgelegenheid te creëren, zorg en hulpverlening te bieden. Hun andere doel is het milieu te verbeteren:

Door middel van hergebruik en recycling werken wij mee aan een duurzame samenleving.
Uit recente berekeningen van het TNO blijkt dat de kringloopwinkels in ons land een veel grotere positieve bijdrage leveren aan het milieu en de werkgelegenheid dan vaak wordt gedacht.
A.R.M.

Ik heb nu een klein kruidentuintje aangelegd in een oude varkenstrog (zie foto’s) die ik van mijn moeder heb gekregen. De gele wekpot (zie foto’s) komt van de boerderij van mijn tante. En de rest van de theepotjes, melkbussen en koperen potten heb ik bij A.R.M. vandaan.

Een kringloopwinkel bepaalt de prijs van spullen aan de hand van de nieuwwaarde, kwaliteit (merk) en zeldzaamheid van het product. Ik was in totaal zo’n 23 euro kwijt voor zes potten. Nu lijkt dat misschien nog best veel voor tweedehands spullen, maar je moet ook bedenken dat je voor een nieuwe koperen pot alleen al waarschijnlijk zo’n 20 euro kwijt bent. Of zoals mijn moeder zegt: “Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer!”

Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Ik ben dol op dit soort oude unieke spullen. Als jij dat ook bent en je tuin wat extra karakter kan gebruiken, dan zeg ik: op naar die kringloopwinkel!

IMG_0223

IMG_0719IMG_0222IMG_0115IMG_0717IMG_0718