Na meer dan een half jaar uitpuffen,  kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Ik ga mijn blog weer oppakken! Wat er vooraf ging aan deze beslissing, kun je in onderstaande tijdlijn lezen:

1 januari 2015: Het is gelukt! Ik heb het geflikt. Hoera!

3 januari 2015: Zo voelt vrije tijd dus. Moet ik niet nog iets doen? Echt niet? Nee? Ok. Tomtiedomtiedom.

14 januari 2015: Ik ben zo moe. Ga weg media. Moet.series.bingen.

1 februari 2015: ‘Schatje?’
‘Ja?’
‘Je kijkt zo sip…’
‘Ben ik ook.’
‘Waarom dan?’
‘Ik voel me compleet leeggezogen.’

14 februari 2015: Doei Nederland! Olá Brazilië!

18 februari 2015: Batman komt naar de kust van Búzios gepeddeld en schudt mijn rechterhand. Besluit mijn rechterhand nooit meer te wassen. Kom die avond terug op dit besluit na een bezoek aan een openbaar toilet tijdens carnaval.

Hier had de menigte nog niet door dat er een superheld op komst was. Ik natuurlijk wel.

Hier had de menigte nog niet door dat er een superheld op komst was.

21 februari 2015: Voel letterlijk de stress van afgelopen jaar uit mijn lijf vloeien. Nog een caipirinha? Vooruit, omdat je zo aandringt. Fel he die zon?

1 maart 2015: Check the swell dude.

Hisilicon K3

5 maart 2015: Aaaaaaaaaaauuuuuuw! De pijn! Oogonsteking opgelopen. Gelukkig is daar Dr. Waldemar Oliveira (zie onderstaande foto): oogarts/onderwaterfotograaf. Hij heeft de looks van een soapacteur en de lach van een kerstman. Zo vind je ze alleen in Brazilië. Zijn voorschrift: een week niet in de zon of water en tien keer per dag medicijnen in je oog spuiten. Dan ben je er over een week vanaf.

Dr. Waldemar Oliveira en zijn vrouw kwamen we toevallig tegen op straat.

8 maart 2015: Doorverwezen naar een oogarts in Rio de Janeiro. Wat gebeurt er tijdens hun opleiding? Ook deze oogarts lijkt rechtstreeks uit de Bold and the Beautiful zijn gelopen. Hij verzekert me dat het de goede kant op gaat met mijn oog.

Hisilicon K3

13 maart 2015: Tchau Brazilië! Hoi Nederland! Hoi Mink:) Ja, mijn oog is nog steeds dik. Ja, het doet pijn.

14 maart 2015: Dr. Waldemar Oliveira kan het beter bij visjes fotograferen houden. Verkeerde medicijnen gegeven. Met spoed naar oogarts. Van ziekenhuis naar ziekenhuis. Nog onduidelijk wat de exacte diagnose is. Zeker is blijvende schade aan hoornvlies.

21 maart 2015: Nieuwe medicijnen slaan aan, de ontsteking wordt kleiner. Maar genezing gaat lang duren. Kwestie van paar maanden. En nee, ik ga niet naar een piratenfeestje. Linkeroog verdraagt nog steeds slecht licht.

ooglapje

1 april 2015: Kan nog steeds voluit werken, omdat licht van de computer te fel is. Eigenlijk kan ik niets helemaal vol. Ben heus niet chagrijnig. Echt niet hoor. Vind het heerlijk om dagen op de bank door te brengen. Dit is waar ik voor leef.

15 april 2015: Controle oogarts numero weet ik niet meer. Hoera, oog is rustig. Nog wel 6 weken druppelen om litteken in oog zo klein mogelijk te krijgen.

1 mei 2015: Litteken in oog zit net onder pupil. Vreselijk opgelucht, geen permanente zichtschade. Op zijn hoogst wat lichtvervorming.

1 juni 2015: Werk bij RTL gaat goed. Oog gaat goed. Familie is gezond. De zon schijnt soms. Leven loopt fijn. En toch blijft het knagen. Moet ik niet iets doen? Iets meer dan dit?

14 juni 2015: Knaag. Knaag. Knaag. Ik ga het oppakken! Nee, toch beter van niet. Jawel. Wel! Maar hoe dan? Kost het niet te veel tijd? Wil ik er ook geld mee verdienen? Ik kan niet weer voor noppes zoveel tijd in iets steken. Hoe dan? Is dat wel in lijn met Ikreddewereld.nl?

1 juli 2015: Twijfel. Twijfel. Vraag aan mezelf: waarom ben ik anders op deze planeet dan te doen waar mijn hart naar uitgaat?

8 juli 2015: Ik: Maar wat als niemand erop zit te wachten?
Mink: Heeft iemand dat gezegd dan?
Ik: Neuh.
Mink: En dan zorg je toch dat ze erop zitten te wachten.
Ik: Oh ja.

10 juli 2015: I’M BACK!

En nu? Dat weet ik zelf ook nog niet helemaal zeker. Het enige wat ik wél weet, is dat ik verhalen en tips die de wereld ietsje mooier kunnen maken, met jullie wil delen. Hoeveel keer per week en over welke onderwerpen, dat wordt een beetje uitproberen.

Eerst ga ik de bulk aan informatie op deze site in categorieën onderbrengen. De reactie-mogelijkheid werkt al een hele tijd niet meer, dus dat moet ook zien te fixen. En ik wil nieuwe rubrieken aanmaken. Ik zit te denken aan ‘Sjans met tweedehands’, ‘Schatten op straat’, ‘Heldengadgets’, ‘Vrijdag vegadag’, ‘Even filosoferen’, ‘DIY’ enz. Daar moet ik nog beslissingen over maken. Ik heb mezelf in ieder geval verplicht om volgende week mijn eerste nieuwe blog van 2015 weer online te zetten.

Ik hoop dat jullie het ook nog steeds leuk vinden om deze blog te volgen. En tips en suggesties (liever via Facebook en Twitter, want via de website zijn reacties nog niet mogelijk) zijn uiteraard altijd welkom!

Alvast een heel fijn weekend en jullie horen snel van me!