Waar: Utrecht – Jaarbeurs Hal 10
Wanneer: zaterdag 12 september
Hoe laat: tussen 12:00 en 16:00
Meer informatie: Utrecht Verwelkomt Vluchtelingen

Een groep bevlogen helden heeft voor aanstaande zaterdag een actie georganiseerd waarmee ze een signaal willen afgeven dat vluchtelingen welkom zijn in Nederland. Met een welkomstpakket willen ze vluchtelingen die een gevaarlijke en vaak onmenselijke tocht hebben afgelegd, een steuntje in de rug geven.

Hier is meer informatie van Utrecht Verwelkomt Vluchtelingen:

Door welkomstpakketten te verzamelen en af te leveren bij de opvangcentra, geven we met een klein gebaar af dat iemand er toe doet en gezien wordt als mens.

Naast de goede initiatieven van de vluchtelingenopvang, de overheid en de particuliere kleding- en voedselinzameling, willen wij een boodschap overbrengen. Iedere vluchteling is welkom in Nederland en iedere vluchteling moet dit kunnen voelen.

Laten we daarom massaal welkomstpakketten maken. We roepen iedereen op om een doos of een tasje te vullen met bijvoorbeeld:

♥ welkomstbriefjes / tekeningen
♥ speelgoed / spelletjes / bal / speelkaarten
♥ houdbaar eten/ drinken
♥ Nederlandse lekkernijen
♥ pennen en schriften
♥ knuffels
♥ dingen waar je zelf blij van wordt

Het is belangrijk dat op het pakket vermeld wordt wat de doelgroep is. Bijvoorbeeld voor een kind, een volwassen vrouw etc.

Al met al hoef je er maar een paar euro aan kwijt te zijn.
De vorm en inhoud zijn verder vrij naar keuze. Geef de vluchtelingen een positief en warm ontvangst!

Ik zal er zaterdag in ieder geval bij zijn. Met bijna 6000 anderen. Fantastisch dat er al zoveel gaan en een welkomstpakket afgeven.

Wil jij vluchtelingen het gevoel geven dat ze hier kunnen rekenen op onze steun en warmte? Kom dan ook zaterdag naar de Jaarbeurs! Als je er zelf niet bij kan zijn, maar je toch iets aardigs wilt schrijven. Dat kun je dit naar mij sturen (ikreddewereld@gmail.com). Dan zorg ik dat het uitgeprint in mijn welkomstpakket terecht komt.

Misschien tot zaterdag bij Utrecht Verwelkomt Vluchtelingen.