Een extra zakcentje verdienen is altijd fijn. Dat wordt dubbel zo fijn als je daarmee investeert in een duurzame toekomst.

Daarom heb ik eergisteren voor het eerst geïnvesteerd in een project van www.zonnepanelendelen.nl, het grootste crowdfundingplatvorm voor zonne-energie. Via Zonnepanelendelen worden zonnepanelen op voetbalstadions, scholen of bedrijventerreinen geplaatst. Zo is onder andere de zonne-energie installatie op het voetbalstadion van FC Groningen en de zonnedaken van BioRomeo en Uit Je Eigen Stad mogelijk gemaakt.

Vanaf €25,- heb je een zonnedeel. Hierbij krijg je jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energie-project. Gemiddeld is dit 3,7 procent en kan oplopen tot 5,4 procent, wat aanzienlijk hoger ligt dan de huidige spaarrente. Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject krijg je je eigen investering weer terug, net zoals bij een obligatie.

Met je investering zorg je voor een versnelling van de groei van zonne-energie in Nederland. Ook als je dus zelf niet de mogelijkheid om zonnepanelen op je dak te leggen.

De zonne-energieprojecten zijn razend populair. Binnen 50 uur was het Zonnedak bij Willy Ketelaars, het project waar ik in heb geïnvesteerd uitverkocht.

Als ik mijn tekst zo nalees, lijkt het net een sneaky advertorial, maar dat is het niet! Niets op mijn website is gesponsord. Ik ben gewoon erg enthousiast over dit initiatief, dat mede door het innovatieve Urgenda in het leven is geroepen.

Er zijn nu geen nieuwe projecten beschikbaar, maar als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe projecten, kun je je hier inschrijven.