Achter Station Utrecht op de plek waar jaarlijks in de zomer de Parade wordt gehouden, hangen vaak jongeren. Hoe koud het ook is, ik zie er altijd wel wat jongens (op scooters) zitten. Soms staan er een paar meisjes met skinny jeans bij waarvan je standaard een stukje blote rug ziet. Ook met deze temperaturen.

Ik besloot ze vandaag wat licht te bieden en ze gelijk een fijn 2015 te wensen. Het was nog best een klusje, maar ik vond het wel fijn. Terwijl ik het ene kaarsje met de andere aanstak schoot afgelopen jaar aan me voorbij. En ineens stond ik daar een potje te grienen. Niet per se van verdriet of geluk, ik denk van pure ontlading. Het drong tot me door dat dit echt de ene laatste is en na morgen mijn leven er weer heel anders uit gaat zien.

Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens 365 heldhaftige oliebollen Nederland insturen…

Licht voor hangjongeren