Ik had er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat alle wortels en komkommers in de supermarkt keurig recht zijn, de tomaten prachtig rond en aan geen enkele biet een raar uitstulpsel zit. Dat terwijl ik heus vaak raar gevormde groentes heb gegeten uit de moestuin van mijn moeder. Die smaakten hartstikke lekker.

Een liefdesaardappel

Een verliefde aardappel

Toch halen groentes met “rare” vormen de supermarkt niet. Zielig he? Zie je al zo’n kromme komkommer voor je die alleen achter blijft om weg te rotten terwijl zijn rechte broertjes in de AH mogen shinen. De reinste discriminatie zeg ik je!

Door deze rare eisen aan het uiterlijk van voedsel wordt naar schatting 5 tot 10 procent van het voedsel in Europa verspild. Weet je hoeveel dat is?! Ik niet, maar ik kan me zo voorstellen het om miljoenen kilo’s voedsel gaat.

De genieën achter Kromkommer vinden het hartstikke krom dat er zoveel groente en fruit verspild wordt vanwege hun ‘looks’. En daarom zijn ze op zoek naar allerlei manieren om deze eigenzinnige wortelen, komkommers en bieten terug te laten komen op jouw bord.

In mei hebben ze drie verschillende soepen gelanceerd waarin gekke groentes zijn verwerkt. En vandaag heb ik daar van gesmuld. Mink mijn vriend ook. Die zei: ‘Wow hé, ik heb nog nooit zulke lekkere tomatensoep gegeten.’ Nou, steek die maar in je raar gevormde pocket Kromkommer.

Op de verpakking van de soep staat: Door deze soep te eten word jij een Gekke Groente Held en red je hoogstpersoonlijk minstens een halve kilo gekke tomaten. Bam!

Van zo’n verpakking kan je toch niet anders dan blij worden? Ik sta 100 procent achter deze maffe helden van Kromkommer die met een knipoog een serieus thema aanpakken: miljarden kilo’s voedsel die ieder jaar wereldwijd worden verspild. Ga zo door Kromkommertjes en ik ga ook in 2015 met jullie soepen gekke groentes redden.

Klik hier voor verkooppunten.

ipp

ipp