Gister was het kerstmarkt bij RTL. Dan kun bij allerlei kraampjes je eigen kerstpakket samen stellen. In totaal had je tien kerstmunten te besteden. Maar je kon je munten ook doneren aan Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien in opvangcentra. In Nederland zijn dat er zo’n 33.000.

Ik liep rond langs de stalletjes en heb bij alles streng aan mezelf gevraagd: Rachel, heb je dat echt nodig?

IMG_20141217_162656

  • Rachel, heb je een Quick Pop Maker echt nodig? Eerlijk gezegd leek het me fantastisch (in 7 tot 9 minuten heb je ijsjes!), maar ik heb geen vriezer, dus die optie verviel.
  • Rachel, heb je echt geurstokjes van Rituals nodig? Nee, die heb ik al. En als ik wat vaker schoonmaak ruikt mijn huis ook lekker.
  • Rachel, heb je echt een koffer nodig? Lastige. Een wieltje van mijn huidige koffer is kapot, maar verder functioneert ‘ie nog prima. Dus nee.
  • Rachel, heb je echt een warme deken met de Engelse vlag als opdruk nodig? Nee, ik heb al twee kleedjes.
  • Rachel, heb je echt een braadslee nodig? Nee, er valt weinig te braden als je geen vlees of vis eet.
  • Rachel, heb je echt flessen wijn of champagne nodig? JA! JA! JA! Rachel? Eerlijk? Grmpff, oké, ik heb al genoeg flessen in mijn keukenkastjes liggen. Nee.
  • Rachel, heb je echt een sjaal nodig? Ja! Ja! Mijn sjaal is laatst met de daklozenbingo mee gegaan.
Frans de designheld

Frans de designheld

De sjaal kostte vijf munten. De rest heb ik gedoneerd aan Stichting Het Vergeten Kind. Van collega Anna mocht ik ook een muntje doneren omdat ik voor haar de kerstronde had gedaan. Zij mocht wel een Quick Pop Maker want ze heeft een vriezer, dus ik eet daar wel een keer een ijsje. Aniek heeft ook 3,5 munten gedoneerd. Maar collega Frans is toch echt het meest onbaatzuchtig geweest, want hij heeft al zijn muntjes aan Het Vergeten Kind gedoneerd. Hulde voor deze designheld.