Ik vind het best schrijnend dat de mensen in verzorgende beroepen die zulk belangrijk werk verrichten, vaak het minst verwend worden. Zowel in loon als in extraatjes zoals een bedrijfsfeest of een Kerstpakket.

Daad 349 - kerstpakketNiet dat je een Kerstpakket echt nodig hebt. De helft van de spullen rot meestal weg in je kast. Wie eet er nu gekonfijte kersen in een siroop van gember? In mijn keukenkast ligt nog steeds een ongebruikt(e) ijsmachine en desertplateau (ik vind het al heel wat als ik iets op een bord presenteer, vier verdiepingen van verschillende breedtes is voor mij te hoog gegrepen).

Maar het gaat om het gebaar. Het zegt: hé werknemer, ik waardeer je. En ik wens je een fijne kerst met paté, een zaklamp en croutons.

Daarom heb ik iemand die heldhaftig zorgwerk verricht tegen een karig loontje, opgegeven voor het RTL Kerstpakket (je weet wel, die actie waar Albert Verlinde reclame voor maakt). Verder kan ik er niets over zeggen, want het moet voor diegene een verrassing blijven.

De inhoud kan ik wel verklappen:

RTL Kerstpakket

1. Rituals Fortune Oil (200 ml)
2. Tony’s Chocolonely (melk, 180 g)
3. DVD Assepoester: Een modern sprookje
4. Mini Stroopwafels Dealmans (160 g)
5. Freeks Dieren Doeboek
6. Hema Koffiepads (20 stuks)
7. Easy 2 Bake koekdeeg + vormpjes
8. Peijnenburg ontbijtkoek ( 275 g)
9. 100% NL Magazine
10. Videoland gratis code voor 1 film
11. Tube Zaanse Mayonaise (170 ml)
12. Jillz Red 0,0% (23cl)
13. M&M’s Christmas Limited Edition (300 g)
14. Efteling interactieve CD
15. Holy Soda Appel – Cranberry (0,5 l)
16. Yellow Label Tea (20 Tea bags)
17. Prodent Cool Mint (75 ml)
18. Andrélon Shampoo (300 ml)
19. Bruynzeel My Grip Vulpen
20. Kerstlot Nationale Postcode Loterij

RTL geeft 25.000 pakketten weg, dus de kans is wel heel klein dat mijn originele inzending (ik heb ontzettend mijn best gedaan op de tekst) niet mee gaat. Maar mocht dit toch het geval zijn – dat hoor ik over een week – dan stuur ik alsnog zelf een Kerstpakket op. Maar ik beloof niet dat ik er dan een Efteling interactieve CD en Tube Zaanse Mayonaise bij doe.

Jij kunt ook iemand opgeven waarvan jij vindt dat ‘ie een Kerstpakket verdient. Dat kan hier!

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=mdESnojJoBc” width=”600″ height=”350″]