Ook deze kerst hoef je niet namens je moeder een geit te doneren aan een familie in India (al is dat natuurlijk wel een fantastisch idee) en haar berooid en met vochtige ogen onder de kerstboom achter te laten. Ga er meer eens goed voor zitten en verbaas je over de onuitputtelijke mogelijkheden om goede daden en mooie cadeaus met elkaar te combineren.

1: Bestel je cadeau via GoedeDoelShop.nl
cadeau-1-doelshop

De  een heeft de Heer van het Duister verslagen, de ander was De Verlosser van Catalonië. Maar dat is niet de reden dat dit letterlijk goede cadeaus zijn. Als je kerstcadeaus zoals deze boeken via GoedeDoelShop bestelt, gaat er zonder dat jij een cent extra kwijt bent een klein bedrag naar een goed doel of maatschappelijk project van jouw keuze; of je nu een hippe gadget via Mediamarkt koopt of kleding shopt bij Zalando. Je kunt er zelfs overstappen van zorgverzekering. Dat levert meer dan 30 euro op voor een goed doel! Goed om te weten: per 1 december gaat GoedeDoelShop over naar DoelShop.

2. Maak je zus (of vader of vriend) blij en steun artiesten
cadeau-2-junique

Waarschuwing voor je op de link van Junique klikt: wees niet verbaasd als je een half uur later een trui met flamingoprint, een ingelijste poster van Elvis Presley en een telefoonhoesje met een hypnotiserend motief hebt gekocht. Voor originele cadeaus ben je hier op het goede (web)adres). Onder het motto Art. Everywhere. brengt Junique designs van internationale kunstenaars tot leven op prints, mode, woonaccessoires en andere producten. Met jouw aankoop geef je kunstenaars de mogelijkheid om te kunnen leven van het verkopen van hun werken. Bovendien zijn alle items duurzaam en ethisch geproduceerd. Psst. De Gilmore Girls-trui bestel je hier.

3. Biologische bubbels

In december kun je nooit genoeg bubbels hebben. Dit cadeaupakket van de Biologische wijnwinkel met een fles cava, prosecco en mousserende wijn zal dan ook in de smaak vallen bij je bubbly vrienden. Hij is op dit moment in de aanbieding voor €31,10.

4. Transparant vest
cadeau-4-vest-man

Bij Bellamy Gallery vinden ze dat de consument recht heeft om te weten hoe een kledingstuk is gemaakt en hoe de prijs is opgebouwd. Daar gaan ze heel ver in zoals je ziet. Deze bomber sweater is van het allerfijnste garen gemaakt: de ‘Italian fleece’. Je vader/opa/vriend zal er jaren plezier van hebben!

5. Gifvrije nagellak

milieuvriendelijke nagellak

O de joy van gelakte nagels. Jammer dat er zoveel troep in zit, maar…niet in de nagellak van het merk Sophi. Voor €9,95 (ja dit is onder de €10 maar dan geef je er twee) geef je je vriendinnen een geurloze, veganistische, milieuvriendelijke nagellak cadeau!

6. Rugzak die pestkoppen bestrijdt
cadeau-6-rugzak

Misschien houden de haaien op deze rugzak van Toms pestkoppen al op afstand. Maar de aankoop van de rugzak zelf (€49,95) helpt ook, daarmee helpt TOMS pesten te voorkomen, één kind per keer.

7. Vintage schatten
Vintage interieur

 

Als je op vintage-jacht gaat, weet je zeker dat je een uniek cadeau hebt. En je bent ook nog eens duurzaam bezig. Tip: kijk eens op de website van Frümel. Daar ga je hele fijne dingen vinden, zoals deze rode bouwlamp (€39,50) of dit West Germany vaasje (€22,50).

8. Chillen in een rozemarijnbad

De lucky bastards die een bad hebben, zul je gegarandeerd blij maken met een fles Rozemarijn Activeringsbad (€13,95) van Weleda. Doei koude voeten en winterdepressie!

9. Mannenrantsoen
cadeau-9-mannenrantsoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kerstboom zonder boxershorts of sokken eronder is geen kerstboom. Daarom als tip: een rantsoendoos met twee boxershorts en drie paar sokken van Mannenrantsoen. De comfortabele no-nonsense boxers en sokken zijn letterlijk fatsoenlijk gemaakt en verkrijgbaar tegen een goede prijs: vanaf €25,- per rantsoendoos.

10. Licht voor jou, licht voor mij
Waka waka - oplader op zonne-energie

 

De  Waka Waka Power (€69,-) is een telefoonoplader én zaklamp op zonne-energie. Het laadt zo goed als elk type telefoon en klein elektronisch apparaat op en geeft tot wel 150 uur veilig en duurzaam licht. Wanneer je een WakaWaka koopt, help je zonne-energie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder toegang tot elektriciteit. Na zonsondergang zijn zij afhankelijk van het gebruik van kerosinelampen of kaarsen. Kerosine is duur, brandgevaarlijk, en rook die er van af komt is slecht voor je gezondheid. Inmiddels heeft Waka Waka al in meer dan 250.000 huishoudens licht gebracht. Misschien gaat het cadeau dat jij onder het gezellige licht van de kerstboom legt, hier ook aan bijdragen…

Misschien ook leuk om te lezen: 10 eerlijke Sinterklaascadeaus onder de 10 euro