Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik mijn 200ste heldendaad uitvoerde en relaas deed over de weg er naar toe. De honderd daden die erop volgden zijn keihard voorbij gevlogen en dat heeft met verschillende dingen te maken.

In de zomer is alles letterlijk lichter, ik functioneer nu eenmaal beter bij warmere temperaturen. Als ik een batterij was dan zat ik op 104 procent.

Daarbij kwam dat ik na mijn heldendipje weer volledig overtuigd was van mijn missie. Ik kon genieten van iedere dag weer iets (raars) verzinnen om een klein verschil te maken.

En dan komt misschien wel de belangrijkste reden: op dag 200 ging ik na het uitdelen van ijsjes aan bouwvakkers op weg naar het festival Buiten Westen in Amsterdam. En terwijl ik daar als een blije hippie in de brandende zon stond te dansen, kwam er een jongen recht op me afgelopen, hij pakte me vast, we gingen dansen en het was klaar. Besloten. Alle clichés kan ik uit de kast halen: alsof de bliksem insloeg, bonzend hart, in de wolken.

Ik geloofde nooit zo in dat hele ‘liefde op het eerste gezicht’ gekwijl. Maar het is me toch overkomen. Als iemand alleen al de naam Mink zegt, begin ik als een schaap te glimlachen. Ik ben compleet hopeloos verMinkt.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=WXcjPHL44ec” width=”600″ height=”350″]

Dus zo zweefde ik op mijn zonnige ‘ik wil het van de daken schreeuwende’ wolkje van daad 200 naar 300. Ik kan het bijna niet geloven dat er nog maar 65 dagen te gaan zijn voor Ikreddewereld.nl. Iets wat aan het begin van het jaar nog als een enorme berg leek, is nu slechts een kwestie van aftellen geworden.

Ik krijg dan ook steeds vaker de vraag wat ik volgend jaar ga doen. Dat weet ik echt nog niet en dat ga ik nu nog niet beslissen. Want het jaar is nog niet over en daar wil ik me eerst op richten. Daarna kijk ik wel op welke manier ik het heldendom verder de wereld in ga spreiden.

Ik wil in ieder geval via deze weg alle volgers ontzettend bedanken voor alle lieve support tot nu toe. Ook dat klinkt zo cliché maar zonder jullie steun zou dit jaar een stuk pittiger zijn geweest. Iedere keer als iemand weer stuurt dat-ie dankzij deze blog anders naar Straatnieuwsverkopers kijkt, vrijwilligerswerk is gaan doen of iemand spontaan een taxirit heeft aangeboden dan maakt mijn hart een sprongetje. Het is zo gaaf om te zien hoe dit soort kleine mooie gebaren zich spreiden als een olievlek.

If you give a little love, you can get a little love of your own

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=PT-HBl2TVtI” width=”600″ height=”350″]