Het was vandaag weer een feestje met de CroisSandershow. De opdracht die ik kreeg: zet buschauffeurs in het zonnetje.

Dat verdienen ze wel. Iedere dag rijden ze ons overal naar toe. En dan krijgen ze ook nog, als we het nieuws mogen geloven, regelmatig met (gewelddadige) malloten te maken.

Gewapend met een bloem in mijn haar en veertig rozen (ik dacht eigenlijk dat ik er twintig had gekocht, maar het bleken er wat meer te zijn…) fietste ik naar het busstation.

Ik lieg niet als ik zeg dat iedere buschauffeur leuk reageerde. ‘Wat lief’, ‘He schat, ben je niet één dag te laat, haha!’, ‘Godsamme wat leuk’, ‘Nou, van jou wil ik altijd wel een bloem’ en ‘Nu heb ik niets om aan jou terug te geven!’.

Luister hier het luisterfragment van 3fm.

IMG_20140215_102940Één buschauffeur had al over de bloemenactie op 3fm gehoord en zei dat hij toen hij het station op reed, allemaal bussen met een witte roos voor het raam had gezien. Uiteraard kreeg deze jongen ook een roos.

Mijn vaste hulp vandaag was Hans die toezicht hield op het perron. Hij wees me op iedere nieuwe bus die binnenreed en loodste ook de chauffeurs die even een shaggie aan het roken waren naar me toe.

Wat me opviel was hoe positief de chauffeurs over hun werk waren. Misschien was het puur toeval, maar de kerels die ik sprak zeiden dat ze vooral leuke mensen in de bus kregen. Natuurlijk hoorden ze wel eens over een naar voorval bij collega’s, maar dit was eerder uitzondering dan regel. Geweld in de bus komt dus wel degelijk voor, maar gelukkig vergalt dit niet het werkplezier bij de chauffeurs die ik sprak!