Wie ben ik? Wie ben ik dat ik het verschil kan maken in de wereld?

Dat was de vraag die centraal stond tijdens een bijeenkomst in Amsterdam van de Bovenverdieping, een organisatie die evenementen organiseert om op een leuke ontspannen manier verdieping te zoeken.

Suzan

Heldin Suzan Doodeman

Nu was ik daar uitgenodigd om als ‘spraakmakende verschilmaker’ te vertellen over hoe ik een verschil probeer te maken. Een uitgelezen mogelijkheid om het heldendom te verspreiden! Helaas was ik in de verkeerde trein gestapt en kwam ik tien minuten voor ik mijn verhaal moest doen, binnen gerend. Maar uiteindelijk heb ik toch mijn verhaal van heldendaad 1 tot 246, wellicht op wat chaotische wijze, kunnen doen.

Natuurlijk (en gelukkig) was ik niet de enige spreker. Deze helden stonden er ook en met wat voor een verhalen!

  • Esmee Jiskoot begon met drie vrienden het zelfvoorzienend en ‘crowd-resourced’ Café De Ceuvel. Alles is duurzaam aan het café. Maar dan ook echt ALLES.  Op het dak liggen zonnepanelen, ze koken op biogas geproduceerd door een lokale vergister, er is een waterloos urinoir en ga zo maar door. Zoiets gaafs gaat natuurlijk onopgemerkt. Café de Ceuvel was dé zomerhit van Amsterdam.
  • Suzan Doodeman stak haar nek uit voor illegale vluchtelingen in de Vluchtkerk, richtte de Firma Hoe Dan Wel op, is geestelijk verzorger en organiseert evenementen over nieuwe vormen van zingeving en religie.
Esmee en Toon van Café de Ceuvel

Esmee en Toon van Café de Ceuvel

Ik weet niet precies of en wie door de verhalen van Suzan, Esmee en mij een extra zetje hebben gekregen. Maar ik zag in ieder geval dat er een aantal mensen bij Suzan informeerden of ze ook konden participeren in de Vluchtkerk. Ik weet zeker dat Café de Ceuvel weer wat nieuwe klanten erbij heeft. En wie weet staan een paar bezoekers van die avond nu wel stiekem fietsbanden op te pompen of brengen ze hun buurman een gebakje.

Ok, en omdat ik jullie stiekem ook allemaal naar Café de Ceuvel wil krijgen, hier een filmpje:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=ZrzbfGKL_Nc” width=”600″ height=”350″]