Ik ben dol op mijn stalen ros. Hij is lomp en groot, van zo’n hoedanigheid dat-ie omgedoopt is tot DE Tank. Zie hem als de Batmobiel onder de fietsen. Ik zou hem dan ook voor geen goud omruilen voor een sierlijk gebloemde omafiets. Op DE Tank kan ik altijd rekenen.

Vandaag bracht DE Tank niet alleen mij van A naar B, maar ook mensen die bij bushaltes stonden te wachten en lekker in het zonnetje wilden blijven in plaats van een (muffe) bus. Dat was de opdracht die ik van de CroisSandershow meekreeg.

Persoonlijk zou ik het vet leuk vinden om een fietslift te krijgen. Maar toch waren de meeste mensen die ik een lift aanbood wat huiverig. Gelukkig zaten er ook wat avonturiers tussen die wél bij DE Tank achterop durfden te hoppen.

Luister hier hoe dat ging!

Zoals je hoort is fietsen met iemand achterop en bellen niet mijn sterkste punt. Maar uiteindelijk heb ik iedereen zonder kleerscheuren op de plek van bestemming afgeleverd.

Want naast Anna heb ik Maaike naar het station gebracht en Camiel naar zijn werk. Hij moest Telegraafabonnementen verkopen en had zich verslapen, dus deze jongen kon wel een snelle lift gebruiken. Een voordeel van De Tank boven een bus: de eerste rijdt door rood licht, dus dat scheelt me een bonk tijd.

Al met al vond ik het een geslaagde missie. Op naar een volgend avontuur met De Tank!

Bij deze nog een lied als ode aan mijn fiets:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=xt0V0_1MS0Q” width=”600″ height=”350″]