Nog maar drie nachten slapen en dan is het zover: het laatste heldendaadje van 2014 en daarmee het einde aan dit fantastisch gestoorde jaar!

Ik wil het op 31 december proberen iets grootser aan te pakken dan normaal. En daarom hoop dat jullie mee gaan doen! Dit is het plan:

Voor Utrechtse helden of helden die zin hebben naar Utrecht te komen:
Ik ga proberen op 31 december 365 oliebollen uit te delen. Maar dit zijn geen gewone oliebollen, er zit namelijk een vlaggetje ingeprikt met daarop een kleine goede daad beschreven. Bijvoorbeeld: In 2015 ruim ik een stuk zwerfafval op. Of: In 2015 ga ik een keer vrijwilligerswerk doen. Of: In 2015 ga ik de fietsband van mijn buurman oppompen. Mensen op straat krijgen alleen een oliebol als ze beloven te doen wat er op het vlaggetje staat. Op deze manier gaan de heldendaadjes in 2015 gewoon door.

365 heldhaftige oliebollen verspreiden is best veel werk. Daarom hoop ik dat jullie me willen helpen! Mijn buurvrouw Bep gaat al 50 oliebollen voor me bakken, dus dat schiet op. Ook gaan wat familie en vrienden me helpen. Maar het lijkt me zo leuk om eens wat mensen te ontmoeten die me zo lief gesteund hebben afgelopen jaar. En samen met jullie dit bijzondere jaar af te sluiten.

DUS: lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Kom dan op 31 december om 15:00 naar de Neude in Utrecht met een portie heldhaftige oliebollen. En doe mee met uitdelen!

Laat even weten of je komt door een mailtje te sturen naar ikreddewereld@gmail.com. Of laat het weten in een reactie onder dit bericht op Facebook. 

Voor helden die vanuit hun eigen woonplaats mee willen doen
Bak een lading oliebollen of koop ze bij de supermarkt, bakker of oliebollenkraam. Koop vlaggetjes en schrijf daar leuke, lieve, heldhaftige, vrolijke daden op. Bij gebrek aan inspiratie, heb ik nog een tip voor je: ikreddewereld.nl. Daar staan er 364 op. Ga vervolgens met die fantastische oliebollen langs je buren, familie of vrienden. Of serveer ze ’s avonds voor het aftellen. Wat jij leuk vindt!

Maak een foto of filmpje ervan en stuur die naar ikreddewereld@gmail.com.

Laat even weten of je mee doet door een mailtje te sturen naar ikreddewereld@gmail.com. Of laat het weten in een reactie onder dit bericht op Facebook. 

In het volgende filmpje heb ik een paar overtuigende argumenten op een rijtje gezet om mee te doen met oliebollen uitdelen:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=qhP2dvGvIw8&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″]