Wat zou jij doen als een arts zegt niets meer voor je te kunnen doen? Dat je uitbehandeld bent?

Ik denk dat het heel erg verschilt per situatie. Als ik een oma van 90 bent met een mooi leven om op terug te kijken, dan zou ik niet proberen mijn leven nog te rekken met maanden in het ziekenhuis gekluisterd aan een bed met slangetjes in mijn lijf.

Maar wat als mij dit morgen wordt verteld terwijl ik nog duizenden plannen heb en nog lang niet klaar ben om mijn vrienden en familie te verlaten. Dan zou ik denk ik alles op alles zetten om tijd te rekken. En andere behandelingen proberen die misschien wel aanslaan.

En dat is precies wat Sander Gerritsen probeerde toen hij het stempel ‘uitbehandeld’ kreeg. Met zijn lijfspreuk ‘no guts no glory’ zette hij zijn zinnen op een behandeling in Duitsland, die niet door de Nederlandse zorgverzekeraars werd vergoed. Dat maakte het een heel kostbaar plan.

Omdat naasten van hem vonden en nog steeds vinden dat niemand een kans op leven ontnomen mag worden om financiële redenen, richtten ze de stichting No Guts No Glory op.

Helaas is Sander er niet meer, maar de stichting leeft nog steeds voort.

Tot ons grote verdriet is Sander op 13 juli 2011 overleden. Maar Sanders power leeft voort in de stichting No Guts No Glory. En die power heeft ons al heel veel donaties, exposure en hulpacties opgeleverd!

We kunnen jouw hulp altijd gebruiken. Wij zoeken naar manieren om meer kankerpatiënten te helpen met het verbeteren van hun kansen. We zijn geen club die met een zielige blik de hand ophoudt, maar zijn dol op ludieke acties die geld, bekendheid en levenslust opbrengen.

Bron: NGNG

Momenteel loopt de ‘No Coffee No Glory‘ actie. Daarom ben ik sinds vandaag trotse eigenaar van een No Guts No Glory-mok waarvan de opbrengst naar de stichting gaat. Nu kan ik iedere dag heldhaftig koffie drinken en de lijfspreuk van Sander in ere houden. Wie niets doet, zal ook nooit iets voor elkaar krijgen.

45-lessons-written-by-a-90-year-old