Vandaag sloeg ik drie vliegen in één klap met mijn investering in deurbellen op zonne-energie:

Screenshot 2014-03-30 14.43.50SolarBell probeerde via crowdfunding €5.000 binnen te krijgen om een universele deurbel op zonne-energie te kunnen ontwikkelen. Met mijn bijdrage van €30 is dat nu gelukt!

Mijn deurbel doet het momenteel niet. Dus deze investering komt mij ook ten goede. Want in ruil voor mijn investering krijg ik in een mooie witte deurbel op zonne-energie. De deurbel kost mij vanaf dat moment geen cent meer, want de zon attendeert mij er dan op wanneer er iemand voor de deur staat.

De investering draagt bij aan het verminderen aan kolencentrales in Europa. Als alle Europeanen een deurbel op zonne-energie zouden gebruiken, kunnen twee kolencentrales hun deuren sluiten.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=m63xId4Slb0″ width=”600″ height=”350″]

Wist ik ook niet, maar zo’n klein belletje is dus een slinkse sluipverbruiker van energie. De hele dag door zit dat ding energie te slurpen. Volgens de makers gebruiken alle deurbellen in Nederland bij elkaar evenveel energie als alle inwoners van Maastricht. De deurbel vormt 1 procent van onze energierekening.

Mij lijkt het een goede deal: jij bent milieubewust bezig én je bespaart op de lange termijn geld door de energierekening te verkleinen.

Wil je ook een zonnig belletje? Die kun je via Oneplanetcrowd bestellen.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=c4hAl6xAv48#t=83″ width=”600″ height=”350″]