Gister was een enerverende dag voor onze Mark. ’s Ochtends stond hij in het Rijksmuseum als een verliefde tiener naar president Obama te glimlachen, net trouwens als alle anderen die het genoegen hadden deze grootheid de hand te schudden.

Na een rondleiding was aan Mark de eer om met De Nachtwacht op de achtergrond een speech te geven ten overstaan van Obama. In het Engels uiteraard:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=SOZ0lSQfkkw” width=”600″ height=”350″]

Naderhand werd Mark compleet afgebrand om zijn Engelse uitspraak. De ene na de andere afkeurende tweet volgde elkaar op:

  • ‘Obama spreekt net zo Nederlands als Mark Rutte Engels’
  • ‘Nog iets om je kapot voor te schamen als Nederland: het Engels van Rutte’,
  • ‘Na het Engels van Rutte gehoord te hebben snap ik ineens veel beter waarom de VVD vindt dat er Nederlands’ gesproken moet worden’

Bron: Volkskrant

Zelfs de sympathieke Meester Bart deed een duit in het zakje:

Nu kunnen we onze premier Rutte bashen. Maar als iedereen het zoveel beter kan, want daar ga ik vanuit als je kritiek spuit, waarom helpen we hem dan niet met zijn Engels?

Tijdens mijn studietijd heb ik jaren huiswerkbegeleiding en bijles gegeven. Voornamelijk in de talen Engels, Frans, Duits en Spaans. Dus ik kan hier ook wel mijn steentje in bijdragen.

Mark, ga maar eens goed zitten voor je bijles. En don’t worry about de kosten, de eerste is on the house.

Ik heb goed naar je speech geluisterd en een aantal woorden opgeschreven waar de uitspraak beter van kan. Achter deze woorden heb ik fonetisch uitgeschreven hoe jij het woord uitspreekt.

Daarachter heb ik de juiste fonetische uitspraak geschreven en een link bijgevoegd om de uitspraak te horen.

Hier kun je het volledig fonetische engelse alfabet checken. Ja Mark, nobody said it would be easy. Maar als je dit eenmaal onder knie hebt, dan rock je Obama’s world.

Tot slot nog iets wat mij opviel Mark. Je hebt in het bijzonder moeite met de klanken th en de r. Na het kijken van de volgende instructiefilmpjes zullen deze klanken voortaan als een soepele Shakespeare uit je mond rollen.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=HuqpX3Ktg0Q” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=3PJ2jZlVf-M” width=”600″ height=”350″]

Veel succes vandaag met je Engels bij de NSS! En als je nog een bijles wilt, you know where to find me.

You’re welcome!