Vandaag was het zover: zwerfie-dag van Klean Worldwide. Hier probeerde ik een tijdje geleden zoveel mogelijk mensen voor te ronselen. Ik ga er vanuit dat jullie vandaag allemaal het volgende hebben gedaan of nog gaan doen:

Raap één stuk zwerfafval op, maak een zwerfie en gooi het in de prullenbak. Zie het als een grote voorjaarsschoonmaak van de straat.

Vandaag wat zwerfafval oprapen is twee vliegen in een klap slaan: de straat is wat schoner, en jij bent van je bleekscheetlook af. Want wat was het weer geniaal.

Helaas zat ik binnen bij RTL te buffelen. Maar op de terugweg mocht ik eindelijk! Ik heb al het zwerfafval dat ik vanaf mijn werk tot aan mijn huis onderweg tegenkwam in de prullenbak gegooid. Zie hier de plog. Ja zo noem je dat tegenwoordig als je alles per foto vastlegt.

zwerfies

 

Wil je ook meedoen? Huppel naar buiten, pak een stuk zwerfafval, maak een #zwerfie en twitter of Facebook het naar @klean_nl of …Vergeet niet het zwerfafval daarna in de prullenbak te gooien.

Als je je afvraagt waarom jij afval zou moeten oprapen en niet de boosdoeners of de gemeente. De eerste gaan het niet doen en de gemeente kan ook niet alles. Als je je ergens aan stoort, doe er dan zelf iets aan.

Onderstaand filmpje is één van de vele redenen waarom #zwerfies maken de komende jaren een trend moet blijven:

MIDWAY a Message from the Gyre : a short film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.