Ik ben de laatste tijd zo druk geweest met de wereld redden, dat ik geen moment heb gedacht aan het kopen van nieuwe heldenpakjes. Nu is dat op zich geen ramp, want het bespaart weer geld en het is goed om lang met je kleren te doen. Duurzaam enzo.

Maar een beetje representatief moet een held wel voor te dag komen. Dus ik MOEST wel shoppen. Gelukkig kan ook dit op heldhaftige wijze. Tweedehands online.

Er is een wereld voor me open gegaan met de volgende twee sites:

Ideaal, je kunt je spullen die je niet meer draagt eenvoudig verkopen. En je kast weer aanvullen met “nieuwe” items. Hartstikke duurzaam, want zo heeft iemand anders weer plezier van jouw kleren. En jij koopt geen nieuwe kleren, waar allerlei productieprocessen voor nodig zijn, maar gebruikt kleren van een ander.

Your trash, can be someone else’s treasure

Bij Poppintags gaat zelfs een deel van de opbrengst van de site naar een goed doel van jouw keuze. Dan ben je dus duurzaam én sociaal bezig!

Vandaag heb ik bij United Wardrobe deze broek en dit jackie voor een habbekrats gekocht. Vol spanning wacht ik tot het op de deurmat valt!

tweedehands-kleren-gekochtHet leuke van deze manier van kleren kopen, is dat je toch het geluksgevoel hebt van iets nieuws kopen, zonder dat het een stempel drukt op het milieu.

Want dat doet onze megagrote en snelle consumptie van kleren. Van de wereldwijde pesticide productie wordt 20% voor de katoenteelt gebruikt. Ook de verfstoffen die in kleding worden gebruikt zijn vaak giftig.

Daarnaast wordt veel kleding nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd in de derde wereld.

Uit onderzoek van de BBC blijkt dat de gemiddelde vrouw driemaal meer kleding koopt dan dertig jaar geleden. In totaal koopt diezelfde gemiddelde vrouw in haar leven 22 kledingstukken die ze nooit draagt.

Dus dat tweedehands kleding kopen en verkopen is zo gek nog niet…

Ik heb zelf nog niets te koop gezet, maar dat ga ik zeker doen. En dit biedt natuurlijk ook een legio aan nieuwe heldendaden. Maar die bewaar ik voor een andere keer met mijn partner in crime Bikermice from Mars