De meeste boeken op mijn boekenplank staan er maar een beetje te staan. Hoogstens vormen ze een goede herinnering, of staan ze er als pochmateriaal; kijk hoeveel letters ik geconsumeerd heb!

Ik denk dat ik maar twintig procent van mijn boeken echt niet zou kunnen missen. Mijn Pietje Bel, Dik Trom of Roald Dahl boeken zou ik voor geen goud weg doen. En ok, ik geef het toe, de Twilight-serie zou ook gemist worden. En natuurlijk mijn Asterix & Obelix-strips. Maar van de rest zou ik de afwezigheid niet opmerken.

Maar dat ik veel van mijn boeken niet zou missen, wil niet zeggen dat ze een onmisbare waarde in iemands ander leven kunnen gaan vormen. Daarom heb ik vandaag het boek van een vriendin van mij, Rhijja Jansen in de trein achtergelaten met de boodschap: Geef dit aan een jongen die hopeloos is met vrouwen.

funny-nice-guy-girl-jerkWant het boek ‘Vrouwen, waarom ze doet wat ze doet‘ geeft antwoord op zowat iedere vraag die je maar over deze gecompliceerde wezens kunt verzinnen. Ja, ook de vieze en/of gênante kwesties die je eigenlijk niet onder je vrienden durft aan te kaarten, worden glashelder en heul grappig uitgelegd. Warning: meer synoniemen voor de vagijn ga je nooit tegenkomen.

Een paar vragen die behandeld worden zijn: Waarom betrekt ze alles op zichzelf? Waarom valt ze op eikels? Waarom komt ze zo moeilijk klaar? Waarom praat ze zoveel? Waarom lijkt ze het leuk te hebben op een date om achteraf aan te geven geen interesse te hebben?

Kennis is macht. Dit boek beschouw dan ook als ik een must voor iedere jongeman die met knikkende knieën nog net durft te ademen in de nabijheid van meisjes.

Ik kan dit boek nutteloos op mijn plank laten staan, maar ik kan deze kennis ook verder de wereld in helpen. Hopelijk vindt een puisterig onzeker studentje het, verslind het hoofdstuk na hoofdstuk om daarna als een herboren gewiekste gentlemen de kroeg in te duiken.

Het boek ligt nu ergens in de trein op weg naar Schiphol, dus ik ben benieuwd!