Degenen die mijn blogs regelmatig lezen, weten inmiddels twee dingen van me.

1. Ik volleybal redelijk fanatiek waardoor ik zo’n drie keer in de week in een sporthal ben.
2. Ik ben chaotisch.

Deze combinatie zorgt ervoor dat ik regelmatig een bezoekje aan de bak met gevonden voorwerpen moet brengen. Ik noem het ook wel de meurbak. Schoenen waar net een basketballwedstrijd zijn in gespeeld of shirts die net een liter zweet hebben opvangen broeden in een afgesloten ruimte. En daar moet je dan tussen graaien, in de hoop dat jouw trainingsbroek of kniebeschermer daar mee ligt te broeien.

Om dit proces voor de sporters wat te veraangenamen, heb ik vandaag een geurzakje in de meurbak achtergelaten. Maar niet zomaar een geurzakje, één die echt lekker ruikt: Fresh Cotton. Op het zakje staat:

Summer Time and the Living is easy.
Fish are jumping and the Cotton is high

En dat gevoel van dat liedje, is precies hoe het ruikt. Dus als je straks in de Galgenwaard op meurbakmissie moet, kan het nooit tegenvallen. Vind je je kleren terug, dan ben je én blij dat ze niet kwijt zijn. En ondervind je onverwacht een waanzinnige geursensatie. En als je niets terugvindt, dan zijn in ieder geval niet je neusharen weggeschroeid door de zweetlucht uit de bak.

Voor wie het nummer Summertime trouwens niet kent, een gemis. Eigenlijk is het een heldendaad an sich dat ik je er nu mee in aanraking laat komen. You’re welcome:

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=h3kQt14_5OQ” width=”600″ height=”350″]