Op een verjaardag van leeftijdsgenoten zal ik nooit, maar dan ook NOOIT iets aantreffen als een advocaatje met slagroom of een glaasje bowl. Neen, met dat soort traktaties maak je alleen nog ouderen blij.

Ik weet dat mijn oma het vroeger wel eens at. Vandaag vroeg ik voor de zekerheid aan mijn collega’s of hun opa’s en oma’s gek zijn op advocaat. Unaniem zeiden ze ja. Sommige oma’s en opa’s zijn er zo dol op dat hun ogen ervan gaan glimmen.

Maar hoe vaak krijgen ze nog zo’n lekkernij voorgeschoteld?

Dat weet ik niet….Dus ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en de ouderen in Zorghotel Wartburg eens een ouderwets advocaatje met slagroom te bezorgen.

Ik kwam precies rond etenstijd. Sonja een verpleegkundige liet me enthousiast binnen. “Kom mee naar de keuken!”, zei ze. Daar ontmoette ik Ahmed de kok, die het flesje zelf ook wel soldaat wilde maken. En liever niet met zijn buik op de foto wilde.

Uiteindelijk stalde Ahmed de advocaat met slagroom op de desserttafel en prees hij het als toetje aan bij de bewoners.

Ik hoop dat het toetje een paar ogen in die eetzaal heeft doen glimmen.