Ik denk dat iedereen wel een rol aluminiumfolie of huishoudfolie in zijn keukenkast heeft liggen. Ook ik.

Lekker makkelijk, je hebt nog een beetje salade, je doet zo’n stuk plastic eroverheen, zet het in de koelkast en de volgende dag als je het opeet, gooi je dat plastic weer weg.

Nu kan iedereen met een beetje gezond verstand wel bedenken dat dit niet heel fijn voor het milieu is. Aluminium bijvoorbeeld kan oneindig gerecycleerd worden, maar aluminiumfolie komt enkel in de vuilnisbak terecht. Het winnen en produceren van aluminium kost bovendien een hoop energie. Het is dus vreemd dat je een recycleerbaar, duurzaam materiaal simpelweg de vuilnisbak ingooit. En ook huishoudfolie is het simpelweg weggooien van plastic dat ook voor duurzamere toepassingen gebruikt kan worden..

Er zijn uiteraard al superhelden die alles bewaren in milieuvriendelijke vriendelijke bakjes die fair trade gemaakt zijn enzo. Maar voor de mensen die het toch makkelijk vinden om zo nu en dan een folietje over een bord met etensresten te doen, bestaan er steeds meer coole alternatieven!

Namelijk volledig biologisch afbreekbare en composteerbare huishoudfolie! Die kun je dus gewoon bij het groente- en fruitafval doen en dan rot het dus weg. Ik vind dat toch een klein wondertje.

Daarom zit er nu nog een wat duur prijskaartje aan. Vanaf 3,60 voor een rol folie. Het kost minder als je ze in grote getale inkoopt. Maar de ontwikkelingen staan niet stil.

Steeds meer bedrijven gaan hier op inzetten, dus over een paar jaar hoop ik dat dit soort producten een stukje goedkoper worden. Ik vond dat ik als superheld het toch een keer moest proberen. Dus ik heb zo’n wonderrol aangeschaft.

Mijn parel van een tuin. In de zomer ga ik er iets aan doen!

Mijn parel van een tuin. In de zomer ga ik er iets aan doen!

Nu zou ik bij wijze van spreke dit folietje in mijn tuin kunnen gooien en dan zou het dus verdwijnen. Dit doe ik niet, omdat mijn tuin een pareltje is en ik het aanzicht niet wil verpesten. Maar toch cool dat het theoretisch zou kunnen.