Ik dacht serieus: de ikreddewereld-Valentijnsactie gaat de grootste faalactie OOIT worden!

Gister had ik nog maar één reactie gekregen van een jongen. En hij had nog niet eens een heldendaad ingestuurd, maar dit:

“Sorry, geen heldendaad. Wel eentje die ik meerdere malen uit de zombiekroeg heb gehoord (op de melodie van Andre van Duin’s beruchte carnavalkraker) tijdens mijn nachtelijke inspecties als crimefighter tegen lallende corpsballen.

laaaa-lala-laaa-laaa laaaa-lala-laaa

er was eens man uit Zuid-Lies
die leefde in een wereld vol zombies
die zochten hem op
en vertelden de mop
“maak je geen zorgen, we zijn vegetarisch”

laaaa-lala-laaa-laaa laaaa-lala-laaa

de man uit Zuid-Lies was toen blij
de angst die hij had, die was voorbij
maar wat hij eigenlijk niet wist
is dat de zombies hem hadden gedisd
en hem tot de dood bekogelden met tomaten en verse prei

laaaa-lala-laaa-laaa laaaa-lala-laaa

(sorry, flauwer kon ik hem niet maken)”

Ik was wanhopig, dus ik had deze jongen toch even terug gemaild om te zeggen dat ik het niet helemaal snapte. Misschien zat er nog een briljante heldendaad in verstopt… Maar helaas mailde de jongen terug dat hij het zelf ook niet helemaal niet snapte en dat het iets met zombie-humor was.

Vandaag echter gloorde er hoop aan de horizon; er kwamen maar liefst drie heldendaden binnen. Stuk voor stuk briljant. Alleen konden deze helden in kwestie vanavond niet naar de Superheldenquiz. Dus ik kon niet eens een prijs uitreiken.

Diep ongelukkig belde ik het Torpedo Theater op om te vragen of ze de kaartjes die ik had gereserveerd, weg wilde geven aan twee sympathieke deelnemers. Ik kreeg een olijke jongen genaamd Bram aan de lijn. Toen hij hoorde waar de kaartjes eigenlijk voor bedoeld waren, wilde hij gelijk helpen.

“Weet je wat,” zei Bram. “We gaan vanavond uit jouw naam twee biertjes geven aan het team dat als laatste eindigt! Zodat je heldendaad toch nog gelukt is.”

Het idee dat vanavond een team dat compleet faalt op het gebied van superheldenkennis toch nog twee pilsjes gaat krijgen, maakt me zo vrolijk.

Proost! Het is toch nog een heldhaftige Valentijnsdag geworden!

Kleine update: gisteravond kreeg ik deze tweet:
Screenshot 2014-02-15 08.27.40