Het heldhaftige bloed stroomt volop door de aderen van mijn nichtje Eva. Zo redde ze al wodka en kerstpakketten. Bracht ze bier mee voor het diner met straatnieuwsverkoper Henk. En nu waakt ze ervoor dat er onnodig mooie spullen weggegooid worden bij inboedels die uitgeruimd worden. Hartstikke duurzaam. Bij een van die huizen waar ze langs ging, trof ze drie dozen kerstversiering aan. ‘Als je ze aan een mooi doel schenkt, mag je ze gratis hebben’, zei de voormalig eigenaar.

Ze aarzelde geen moment en belde mij op. Of ik nog wat wist. En of ik wat wist. We hebben er zojuist de daklozenopvang aan de Keulse Kade mee opgevrolijkt. En we kregen ook nog hulp van een man die zich voorstelde als Adam. ‘Ah, ik ben Eva’, zei mijn nichtje. Meant to be zou je denken. Maar ik heb Adam even duidelijk gemaakt dat ze al bezet is.

Hier het resultaat van onze inspanningen:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=ndcEsJ0vBLc&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″]

ippippippippippippippippipp