Zoals heel veel Nederlanders denk ik al weten, staat Serious Requst in het teken van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes in conflictsituaties. Eén op de vijf vrouwen wordt ergens in haar leven slachtoffer van verkrachting of poging daartoe. In conflictgebieden ligt dit aantal nog veel hoger. 

Schermafdruk 2014-12-19 11.12.26Ik vind de keuze van het Rode Kruis en 3FM voor dit thema ontzettend dapper. Het zo’n gevoelig en heftig onderwerp. Diarree of malaria zijn dat natuurlijk ook, maar dat soort thema’s zijn makkelijker te begrijpen. De schaamte en pijn rondom seksueel geweld maakt dat het lastig is uit te leggen of in beeld is te brengen. En soms zijn verhalen zo heftig, bijvoorbeeld het verhaal van Mafa (zie video), dat mensen al snel wegzappen. Bij mij gaan deze reportages door merg en been. Nu weer zit ik met tranen in mijn ogen naar het verhaal van Lise te kijken.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=kUGSXS1GVHM&list=UUP4FJ4p9zcRq8XyyOeqO1Nw#t=59″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=N_K0ClzOer8″ width=”600″ height=”350″]

De missie is natuurlijk weer zoveel mogelijk geld op te halen, zodat veel meer slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden de hulp krijgen die ze verdienen. Zoals bijvoorbeeld deze moeder uit Colombia.

Ik heb een Serious Request t-shirt besteld waarvan de gehele opbrengst naar Hands of our Girls gaat. En dan is het natuurlijk zaak het t-shirt zoveel mogelijk te dragen.

Bijvoorbeeld naar je werk:

ipp

 

Tijdens lunch:

ipp

 

En tijdens een potje volleybal:

Teamgenootje Daan heeft met haar hele Budel-team een t-shirt gekocht

Teamgenootje Daan heeft met haar hele Budel-team een t-shirt gekocht!

Ik heb er vier sets in gespeeld, dus wil ik nog een positieve impact hebben met dit shirt, dan kan ik ‘m beter even wassen. OF, ik dreig iedereen met dit zweetshirt te vergassen tot ze wat doneren voor Hands of our Girls…Lastige keuze weer. Jullie ruiken vanzelf wel wat het is geworden.