Vandaag reis ik af naar Friesland om voor het eerst mee te dobbelen met mijn nieuwe schoonfamilie. En als ik de verhalen mag geloven, moet ik een kogelwerend vest dragen. Stelen, schreeuwen, slaan, alles is toegestaan om je favoriete cadeautje te bemachtigen.

Nu is deze held niet op haar achterhoofd gevallen, dus ik kom bewapend met een Seedbom als één van mijn dobbelcadeautjes. ‘Throw it, grow it’. Want… als je toch met granaten moet gooien, laat er dan bloemen uit groeien.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=lNrRFFesEIM” width=”600″ height=”350″]

De Seedboms zijn gemaakt van gerecycled, organisch en biologisch afbreekbaar materiaal. Het enige wat ze in het milieu achter laten zijn vrolijk gekleurde bij-vriendelijke bloemen.

Daad 339 - LoveBom_iconHet idee erachter is om guerilla tuinieren te stimuleren. Dat wij burgers zelf in actie komen om vervallen, sombere plekken in de stad zelf op te fleuren. Dat kan met eigen bloemzaad, maar om dit concept wat grappiger en toegankelijker te maken, hebben de tuinhelden van Kabloom deze Seedboms ontwikkeld.

Dus ken jij nog een plek die wat kleur kan gebruiken? Doorweek de Seedbom, goed richten, schieten en laat de bom zijn werk doen.

 

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=PItH8GcCJrA#t=257″ width=”600″ height=”350″]