‘Schatjuuuuh?’
‘Jaa?’ *Brein op hoede
‘Uhm. Zou jij die speculaas die je laatst hebt gemaakt ook voor mijn familie willen maken met Sinterklaas?’
*Brein maakt spasmes. Nog een taak. Bleh. Boeh. Wil niet. Nee. Ok. Chill blijven.
‘Nou, ik heb het recept. Je kunt het ook zelf maken. Het is best makkelijk.’
‘Maar jij kan het zo goed.’
‘Ik heb het wat druk met driedubbele dicht duty deze week.’
‘Maar als ik dan een heldendaad overneem en jij de speculaas maakt?’
*Speculaas maken versus daad 337 verzinnen en uitvoeren? Brein maakt vreugdesprong.
‘Done! Deal!’

En zo geschiedde dat Mink de Robin van Amsterdam voor de tweede keer zijn cape omsloeg en de kwaden in Nederland ging bestrijden. Deze keer kreeg hij hulp, van collega Rik, de hoop van Castricum in bange dagen. Lees het verslag van deze lieve knapen:

‘Toen ik ter hulp mijn collega’s om inspiratie vroeg voor een heldendaad, kwam naast al het onzingeweld ook een erg leuk idee van mijn collega Rik.

Rik zijn roots liggen in Castricum en Castricummers blijken een behoorlijk hulpvaardig volkje te zijn. Zo is er zelfs de facebookpagina Castricummers helpen Castricummers opgericht, waar Rik bij is aangesloten. En op die pagina kwam er een oproep binnen voor hulp voor een moeder die de middelen niet had om voor haar dochter Sinterklaascadeaus te kopen. En wat is pakjesavond nou zonder pakjes? Juist. Daar moest een cadeautje voor komen.

Ik heb een pop voor haar gekocht. En Rik heeft deze aangevuld met een aantal andere mooie cadeaus. Vervolgens is hij linea recta naar Castricum gereden en heeft de cadeaus bij de moeder afgeleverd. Hopelijk krijgt het meisje een hele fijne pakjesavond met nog veel cadeaus erbij.’