Je heb één doel: Sinterklaascadeautjes kopen. Maar dan loop je door die winkelstraten en voordat je het weet heeft zo’n stok van een paspop je naar binnen gelokt. Een kledingwinkel welteverstaan.

Ik was niet de enige die afgeleid was van haar shopmissie. Tientallen vrouwen struinden fanatiek tussen de kledingrekken door met zo’n blik van ‘ik moet hier eigenlijk niet zijn, dus ik maak het vlug’. Ze maakten er vooral vlug een chaos van. Het leek net of iemand slidings over de tafels met kleding had gemaakt. Aanpassen en van je afsmijten was het credo.

Om de winkelmeisjes wat te ontzien heb ik eerst mijn gepaste kledingstukken op de originele plek teruggehangen. En daarna ben ik stapeltjes t-shirts en truien gaan vouwen. Zo zagen er twee tafels weer representatief uit. Na deze uitspatting, was ik weer op het rechte pad en heb ik mijn Sinterklaasmissie afgerond.

Ps. De batterij van mijn telefoon was op, dus deze keer geen foto’s. De foto die je ziet, is van het internet geplukt.