Na mijn douchegel, tandpasta en shampoo, heeft mijn conditioner het moeten ontgelden. Die is nu ook verpakkingsloos! Scheelt weer een zooi plastic.

Mijn nieuwe vriend tegen klitten heet Big Solid Conditioner en bevat geen conserveringsmiddelen. Het bevat wel kokosolie, jojoba-olie, zeewier en candelillawas die mijn haar zacht en glanzend maken. De citroenolie doet de haarschubben goed sluiten. En het zeezout maakt je haar dus big. Klinkt fantastisch.

ippHet enige nadeel is dat je zo’n blok conditioner na gebruik weer moet laten drogen. Dus in de douche laten slingeren is geen optie. Maar dit is prima te doen als je zo’n zeepbakje hebt dat buiten het bereik van de douchestraal staat of in mijn geval, hangt.

Nog een minpuntje is dat het een stukje duurder is dan zo’n fles Andrelon uit de Kruidvat. Maar je doet er wel echt lang mee. Zo heb ik dat blokje zeep dat je naast de conditioner ziet liggen, begin augustus gekocht. Dat is bijna vier maanden geleden.

Leuke bijkomstigheid: ik kreeg in de Lush-winkel bij het afrekenen nog een blokje Reindeer Rock mee om te proberen om in de kerstsfeer te komen. ‘Winterse zeep die zo rood is als de neus van Rudolph.’ Ruikt heul lekker. De vorige keer kreeg ik al een stuk Big Shampoo mee om te proberen. Dat is toch fijn.