‘Wil je iets drinken?’
‘Ja lekker. Wat heb je?’
‘Uhm, koffie en thee. En limonade, geloof ik’

Bij mij vind je geen pakken sap of flessen frisdrank in de koelkast. Ik heb er nooit echt van gehouden. En als je weet dat je met een glas “verse” sinaasappelsap een paar suikerklontjes naar binnen giet, dan is het ook geen reden om er van te leren houden. Alleen na een zware volleybaltraining kan ik wel eens een AA-tje of cola naar binnen klokken.

ippJe voelt het al, nu komt een maar. Ik ben op het volgende drankje gestuit in Het Kaufhaus: ChariTea van Lemonaid, een biologisch drankje waarmee je de wereld een beetje beter maakt. Lemonaid zet sociale projecten op in de regio’s waar ze hun organische Fair trade ingrediënten winnen. Deze komen voornamelijk van kleine agrarische corporaties in Peru, Paraguay en Brazilië.

Met elke slok steun je dus het respectvol omgaan met de aarde én help je lokale gemeenschappen in Zuid-Amerika vooruit. Hiermee kunnen ze slogans de wereld inslingeren als: Houd je lijf én je geweten gehydrateerd. Of: Heal the world, drink Lemonaid. Gelukkig zijn ze daar veel te cool voor en houden ze het gewoon bij: Drinking helps.

Het is een Duits initiatief, in Nederland is het nog niet zo bekend. Maar ik hoop dat deze heldhaftige limonade snel op meer plekken wordt verkocht, want ik vind het harstikke lekker. De ChariTea red met rooibosthee en passievrucht smaakt gezond, maar niet dat je denkt: gadver wat smerig, dit moet wel heel gezond zijn. Het is niet te zoet, maar ook niet te bitter. Licht en zeer dorstlessend. Een aanrader.

ipp