Een paar dagen geleden kreeg ik een bemoedigend mailtje van Wilma. Om het einde van het jaar goed te volbrengen, gaf ze me allemaal heldhaftige tips. Een daarvan was: stuur mensen met verslavingsproblematiek een bemoedigend kaartje. Dat kan via www.gevenomdeander.nl.

De kaarten gaan naar cliënten van De Hoop waar verslaafden en mensen met psychische problemen professionele hulp krijgen om te herstellen en een nieuw leven opbouwen.

De meeste cliënten die kampen met verslavingen verblijven tijdens de feestdagen op de instelling, omdat het risico op terugval juist in deze periode erg groot is. Daarom is het voor hen superfijn om in december een kaart te ontvangen. De Stichting schrijft dat de kaarten grote impact hebben. Weten dat er iemand is die aan je denkt en je op wil beuren met aardige woorden, is een enorme bemoediging.

De kaart versturen kan online en kost twee euro waarmee je tevens een maaltijd schenkt aan het Inloophuis waar daklozen, verslaafden en eenzame mensen onderdak, een luisterend oor en een warme maaltijd krijgen.

Als je de kaart aanmaakt, krijg je een naam door. Bij mij was dit Maurice voor wie ik dit op de kaart heb geschreven:

Beste Maurice,

Ik ken je helemaal niet, maar ik hoorde dat je wel wat vrolijkheid kan gebruiken tijdens deze dagen. Dat snap ik wel. Het lijkt me zwaar om nu weg te zijn van je geliefden, terwijl je worstelt met waar je nu ook mee worstelt.

Maar er zijn mensen die aan je denken. Ook totaal onbekenden, zoals ik! Ik zal me even voorstellen, ik ben Rachel uit Utrecht. En om je op te vrolijken schrijf ik een paar flauwe moppen voor je op:

– Het is oranje en heel dapper? Een wortheldje
– Het heeft een slurf en is goed te drinken? Olifanta
– Het kruipt onder de grond en heeft nooit hoofdpijn? Een paracetamolletje.

Fijne feestdagen Maurice. En ik hoop dat 2015 een mooi en rustig jaar voor jou gaat worden.

Liefs Rachel