Ik vind dit toch wel een hele leuke verkiezing hoor: het Domste Bontje van het jaar.

En vanaf vandaag kun je weer stemmen voor de editie van 2014. Vorig jaar ging het ontwerpersduo Viktor & Rolf met een overgrote meerderheid van de stemmen er met deze twijfelachtige eer vandoor.

Dit jaar maken Lieke van Lexmond, Caro Emerald, Roy Donders, Yes-R, Natasja Froger en Django Steenbakker kans op de titel. Hier kun je lezen waarom.

Bont voor Dieren wil met hun jaarlijkse verkiezing mensen bewust maken van het dierenleed dat aan bont kleeft en de bekende Nederlanders wijzen op hun voorbeeldfunctie.

Ik vond het moeilijk om te kiezen. Alle genomineerden zijn namelijk via een brief eerst op de hoogte gebracht van de walgelijke praktijken die achter hun kleren schuilen. Toch zijn ze doorgegaan met het dragen van bont. Het is dus voor alle genomineerden een bewuste keuze om een dom bontje te blijven. Natasja Froger is zelf voor de tweede keer genomineerd en dus voor de tweede keer op haar kledingkeuze aangesproken.

Uiteindelijk ben ik maar voor Lieke van Lexmond gegaan, omdat ik denk dat zij een hele grote groep jonge mensen aanspreekt. Mocht ze verkozen worden tot Dom Bontje van 2014 dan krijgt dit denk ik de meeste publiciteit.

Jij kunt ook stemmen en wel HIER!