In andere steden was het al mogelijk, maar vandaag kun je ook in Utrecht bij de Albert Heijn extra boodschappen doen voor de Voedselbank. Ik vind dat zo’n goede actie. Je koopt iets heel concreets, voedsel, en je weet dat het terecht komt bij mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven. Dat zijn er meer dan een miljoen.

ippDe Voedselbank helpt door deze mensen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Dat doen ze op een slimme manier waardoor ze armoede én voedseloverschotten bestrijden.

En dan helpen er ook nog eens hele sympathieke vrijwilligers. In ieder geval wel bij de Albert Heijn aan het begin van de Kanaalstraat. Ik vroeg wat ik het beste kon kopen, maar die enthousiaste slimmeriken hadden al een compleet boodschappenlijstje klaarliggen. Er was zelfs een speciale Voedselbanksectie ingericht waar mensen makkelijk deze benodigde spullen konden vinden.

Ik heb boontjes, spaghettisaus en maccaroni voor de Voedselbank ingeslagen. En een zakje chocoladepepernoten erbij gedaan. Ook, of juist voor de mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, moet het Sinterklaas zijn.

ippipp