Afgelopen zaterdag was het weer raak in de kroeg: ik baande me een weg door andere kroeggangers naar de wc en dan is er zo’n gast die denkt dat hij het recht heeft om “per ongeluk” aan je zij, kont of borst te zitten. Ik vind dat zo kansloos, dat ik niet eens de juiste woorden ervoor kan vinden.

Maar binnenkort komt er een man naar Nederland die dit soort gedrag tot in het kwadraat toejuicht. Zijn boodschap is: behandel vrouwen als vuil, want dan willen ze seks met je.

Het gaat om Julien Blanc die bakken geld verdient door dit soort versiertips te verkopen aan (onzekere) mannen via zijn datingbureau RSD.

Zo vertelt Blanc in een video hoe hij als blanke man in Japan meisjes naar zijn kruis duwt en daar altijd mee weg komt. Ook twitterde hij foto’s waarop hij vrouwen bij hun keel grijpt. Op Instagram postte hij een diagram over de cyclus van geweld tegen vrouwen met de opmerking dat het “net zo goed een checklist zou kunnen zijn”.  En hij adviseert mannen vrouwen zo te manipuleren en domineren dat ze geen nee durven zeggen tegen seks.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=FYP-0vdnwUw” width=”600″ height=”350″]

Aanranding noemen we zoiets. In Nederland krijgt al een op de drie vrouwen te maken met seksueel geweld. Dat lijkt een overdreven hoog aantal. Maar als ik kijk naar wat er zoal in mijn vriendenkring is gebeurd, lijkt me het helaas een redelijk accuraat percentage.

En dan komt er ook nog eens zo’n knakker hier grensoverschrijdend gedrag propageren.

Ja, ik ben voor de vrijheid van meningsuiting. Maar ik vind dat zijn boodschap seksueel geweld tegen vrouwen in de hand werkt.

Misschien trek ik het nu wat ver, maar het is een feit dat de sociale stabiliteit en economische welvaart van landen toeneemt naarmate mannen en vrouwen meer op gelijk voet staan. En ik vind dat iemand die dit ondermijnt, geen podium geboden moet worden.

Australië gooide Blanc na protesten van tegenstanders het land uit door zijn werkvisum in te trekken. “Deze man had geen politieke ideeën ofzo, hij propageerde alleen misbruik en vrouwenhaat en dat is iets wat we categorisch afwijzen in Australië”, zei de immigratieminister.

Brazilië sluit ook de grenzen voor de rokkenjager. En in Groot-Brittannië ondertekenden ruim 100.000 mensen een petitie om hem te weren.

In Nederland loopt nu ook een petitie: Zeg nee tegen Julien Blanc en RSD. Ik heb hem ondertekend. Omdat ik wil dat we net als Australië, Brazilië en Engeland een signaal gaan afgeven dat we dit soort grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwen niet tolereren.

Hier nog een paar filmpjes die je aan het denken zetten:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=V4UWxlVvT1A” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=b1XGPvbWn0A” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=l7IkNAzyR9k” width=”600″ height=”350″]