Ik heb vandaag op het NS-station een cadeautje “verstopt” met volgende gedicht:

Lieve reiziger,

Dat je hier op het station bent
Geeft het gevoel dat deze Piet je een klein beetje kent

De auto heb je laten staan
Je besloot voor schoner vervoer te gaan

Misschien uit gebrek aan geld
Maar wat uiteindelijk telt

Is dat je met de trein bent gaan reizen
En dat valt aan te prijzen

Daarom een presentje
Waardoor je kunt luisteren naar je favoriete bandje

Eventuele vertragingen zal het verzachten
Er staat je een muzikale reis te wachten

Groet,

Vrolijke Piet

Ps. De pr-machine van de NS kijkt niet met je mee
Dit is gewoon een rare vogel die zeer tevree

Wordt van het bestrijden van kwaden
Door het uitvoeren van kleine vrolijke daden

Daarna ging ik gluren. En ik weet het, ik heb al wel eens vaker gezegd: dit was een van de leukste dingen die ik dit jaar heb gedaan! Maar over dit heldendaadje moet ik het ook zeggen.

ipp

Gratis van RTL gekregen!

Een lange donkerharige jongen rond de 22 jaar ging zijn OV-chipkaart opladen. Eerst zag hij het pakketje nog niet uit de kaartjesbak steken. Maar TOEN. Zijn oog viel erop, hij pakte het pakketje en begon te lezen. Vervolgens verscheen er een enorme grijns op zijn gezicht. Hij keek een paar keer om zich heen, las nog een keer. Daarna liep hij naar de leestafel en begon in het pakketje te kijken en nog harder te lachen.

Ik kon alleen maar glunderen, terwijl ik zogenaamd op mijn telefoon zat te kijken.

Nu komt het mooiste. Je zag de jongen even denken, hij keek om zich heen, pakte het pakketje en heeft het toen weer verder “verstopt” bij een leestafel. Waarschijnlijk had hij zelf al een Dr. Dre Bazuka Beats 2000 exemplaar en wilde daarom het cadeautje niet voor zichzelf inpikken.

Tussen alle rellen, regen en gedoe rondom Sinterklaas vandaag, heeft dit echt mijn dag gemaakt.

Ps. Ik ben die-hard Sinterklaas-fan dus verwacht tot 5 december een regen aan gedichtjes en stiekeme cadeautjes.