Ik zat gister nog steeds in mijn luie modus. Zo lui dat ik niet eens heb opgeschreven wat ik heb gedaan. Maar dat past ook wel bij de heldendaad, want het is denk ik de meest luie van alle 313 dingen die ik dit jaar heb gedaan.

We hadden geen zin om te koken. Mink had die dag al een ei gebakken en ik had grapefruits uitgeperst en was naar een winkel gelopen voor broodjes en bananen. Het was wel even welletjes. Ik bedoel, een mens kan maar zoveel op een dag.

Dus we zochten ons heil op Thuisbezorgd.nl. MAAR. Zelfs daarmee kun je iets goeds voor de maatschappij doen. Want als je via de website van Goede Doel Shop besteld, gaat er een klein percentage van jouw aankoop naar een door jou geselecteerd goed doel. Gratis. In de zin dat JIJ niets hoeft bij te dragen. Dit gaat uit van de winkel waar je iets besteld.

Schermafdruk 2014-11-10 19.48.05

Hoe dat kan? Dat vroeg ik me ook af. Het is dan ook een van de FAQ’s bij Goede Doel Shop met het volgende antwoord:

Normaal gesproken als je een aankoop doet via internet, gaat er een ”bonus” naar de webbeheerder. Dit heet ook wel affiliate marketing. Via Goededoelshop.nl gaat dit deel van jouw aankoop naar het goede doel van jouw keuze en daarom kost het jou helemaal niets extra! Je shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen, alleen gaat er nu een deel van je aankopen naar minderbedeelden.

Nu zetten die twee pizza’s via Thuisbezorgd.nl niet direct zoden aan de dijk (€0,80 om precies te zijn), maar je kunt deze website ook gebruiken voor het afsluiten van je zorgverzekering, Sinterklaas- of kerstcadeautjes via Bol.com kopen of een reis boeken. En daarmee verzamel je al snel tientallen euro’s voor goede doelen. Zonder dat het jou een cent kost.

Best briljant toch?

Nog een tip: niet panieken als er niet direct iets van een bevestiging of melding komt dat een x bedrag naar jouw goede doel is gegaan. Je selecteert je goede doel, en dan de winkel. Zodra je dat laatste doet, ga je direct naar de webpagina van die winkel, maar VIA Goede Doel Shop. Zodra dit geregistreerd wordt, zal die winkel dus weten dat er een donatie gemaakt moet worden.

Ps. Ik kom er net achter dat de website Doelshoppen.nl hetzelfde doet. Dus dat verdient een vermelding!