Er zijn een paar dingen in het leven heel simpel: je moet ademenen, eten, drinken en afval gooi je in de prullenbak.

En toch lukt dat laatste bij heel veel mensen niet. Ik snap het gewoon niet; hoe moeilijk kan het zijn?

Ik weet zeker dat die baldadige vervuilers het in hun eigen huis wel kunnen. Niemand gooit zijn etensresten op de grond, omdat de vuilnisbak vijf meter verder staat en het gewoon te veel moeite is om op te staan. Dus waarom kun je dit buiten je huis dan niet?

Maar goed, in plaats van erover te zeiken, besloot ik in de voetstappen van mijn moeder Truus de Trash Crusher te treden en het parkje bij mij in de buurt eens op te ruimen.

Nog nooit zo trots met een vuilniszak in mijn hand gestaan

Nog nooit zo trots met een vuilniszak in mijn hand gestaan

Wat me opviel was dat juist bij het bankje waar een prullenbak naast stond, de allermeeste rotzooi lag. Ik raasde er in een half uurtje doorheen, en ik had al snel een vuilniszak vol. Complete schoenendozen, snoeppapiertjes, bonnetjes, plastic tassen, sigarettenpakjes en uiteraard de klassieker, de redbull en bullitblikjes

Ook ik heb mijn grenzen, dus de twee condoomverpakkingen onder het bankje heb ik laten liggen.

Nu ga je toch denken, ik heb het opgeruimd en over een paar dagen is het misschien weer dezelfde vuilnisbelt. Maar, dit compleet spontane filmpje laat het tegendeel zien:

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=h3pOhFf248U&feature=em-upload_owner” width=”600″ height=”350″]

TIP
gympiesIk kan me voorstellen dat iedereen die dit leest als een gek opspringt en ook afval op gaat rapen! Denk er dan aan oude schoenen te dragen. Mijn gympies zijn RANZIG.