Tot juni jongstleden mankeerde er nog niets aan de 4-jarige Lennard, zo leek het. Een vrolijk, stoer gezond jochie. Maar op 9 juni bleek zijn buikpijn veroorzaakt te worden door een grote tumor in zijn buik, die al in stadium 4 was, hoog risico neuroblastoom.

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat dit voor een ouder de ergste nachtmerrie is. Op de site van Lennard4Life schrijven de ouders dan ook: Hoe je je dan als ouder voelt, valt met geen woorden te beschrijven.

Lennard heeft inmiddels vele zware chemokuren achter de rug. Hij draagt een kanjerketting waarvan iedere kraal staat voor een behandeling. Inmiddels is deze 3 meter lang.

Daad 309 - sms lennardDe behandeling tot nu slaat aan, de tumor is kleiner geworden en de uitzaaiingen ook. De artsen hebben daarom goede hoop dat Lennard sterk genoeg zal zijn om naar Amerika te kunnen voor immunotherapie. Door die behandeling worden de kansen op genezing veel groter, ongeveer dubbel zo groot. De behandeling in Amerika wordt vergoed, maar de aanvullende kosten voor reizen, medicijnen en het verblijf van een half jaar voor ouders en zusje niet. En die bedragen zo’n 80.000 euro.

Misschien denk je wel, waarom zou ik het verblijf van die ouders betalen? Aan de andere kant, wat zou jij als ouder doen van een doodziek kind dat een kans heeft op overleven door die behandeling in Amerika? Opgeven omdat je het geld niet hebt voor de reis, medicijnen en het lange verblijf of toch om je heen kijken voor hulp?

Lennards ouders hebben het laatste gedaan en de site Lennard4life in het leven geroepen.

Ik heb een smsje gestuurd voor Lennard omdat ik denk dat daar in Amerika een medisch wondertje gaat gebeuren. En zo niet, dan is dat vooral vreselijk verdrietig. En het laatste waar ik dan aan zal denken is die drie euro die ik vandaag gegeven heb.

Ps. Heb je vragen over dit project financieel geregeld is, ga dan naar FAQ. Daar leggen ze alles kraakhelder uit.