Ik had vandaag helemaal geen zin om de wereld te “redden”. Na een weekend vol feestjes en Operatie Caca, wilde ik alleen maar als een marmot in mijn hol moeken. Dat gevoel werd er niet minder op toen het om vijf uur al pikkedonker was en het keihard waaide.

Ik had vanochtend al zustertje gespeeld bij Mink want die was ziek. Hij zweette zich het apelazarus door de koorts en dat vond ik zielig dus toen ben ik maar zijn keuken gaan schoonmaken en heb ik soep voor hem gemaakt. Ok, ok, opgewarmd uit een pak.

Maar goed, dat doe je voor je mattie. Ik vond het niet tellen als daad 307.

Ik vroeg aan Mink: ‘Weet jij nog een heldendaad die je vanonder een deken kan doen?’ Hij had best een goede suggestie, namelijk fora’s bezoeken en antwoord geven op vragen van mensen. Maar dat zou betekenen dat ik mijn brein in zou moeten zetten, dus voor vandaag was dat even geen optie.

Ik besloot, na een uur dralen, toch onder mijn deken vandaan te kruipen en buiten inspiratie te zoeken. Vaak helpt dat, zo is dit jaar gebleken. Mijn papier en plastic moest ik toch nog wegbrengen. En daar, bij de papierbak lag daad 307 gewoon letterlijk voor het oprapen!

ippIemand had wel de stap genomen om zijn papier weg te brengen, maar om het papier daadwerkelijk in de bak te doen, ging deze onbekende toch iets te furrr. Dus dat heb ik gedaan, met als bonus een weggevlogen pizzadoos op straat erbij gegooid. Daarna heb ik mijn eigen papier en plastic snel weggemikt en nu zit ik weer heerlijk onder de deken te chillen met Masterchef Australia.