Ben jij het soort mensch dat houdt van zachte handen. En ook heus wel iets goeds voor de wereld wilt doen, maar op het moment dat je intensief in horizontale positie aan het binge watchen bent naar Orange Is The New Black met een glas wijn of pot bier in je poezelige handjes, denkt: de wereld redden kan morgen ook wel.

Nou, dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Ik heb namelijk iets voor je waar jouw handen EN de wereld goed bij varen: de Charity Pot van Lush. Dat is een handencrème waarvan de opbrengst 100 procent naar het goede doel gaat. Behalve de BTW, die gaat naar de overheid, zo staat op het potje. Dit staat er nog meer op:

Charity Pot is niet zomaar een mooi product. Het is ook een dapper product en een pionier in zijn soort, omdat het zich richt op kleine organisaties die vaak over het hoofd worden gezien.

Deze maand gaat de opbrengst naar Wilde Dieren de Tent uit. Deze organisatie strijdt voor circussen zonder wilde dieren en dierenleed. Lijkt mij een prima doel, want die vijf minuten vermaak dat sommige mensen beleven aan een kunstje dat een olifant of tijger doet onder dwang van een haak of zweep weegt echt niet op tegen het ellendige en onnatuurlijke leven dat circusdieren lijden. Wat een middeleeuwse toestanden dat het misbruik van wilde dieren in cirussen nog steeds is toegestaan in Nederland. Schande! SCHANDE!  *schudt vuist vervaarlijk in de lucht

Ik ben trouwens iemand die haar handen totaal verwaarloost.  Ze zien eruit als die van een oude vrouw en voelen aan als die van een gepensioneerde mijnwerker. (ik heb nog nooit een mijnwerker de hand geschud, dus dit is wat ik me er bij voorstel). Maar ik ken een bepaald persoon die morgen een feestje geeft die haar handen altijd wel tot in de puntjes verzorgd. En die ga ik verblijden met dit heldhaftige smeersel!