De definitie van wat waardig genoeg is om op Facebook te delen, verschilt drastisch per persoon. Een vriendin van me had het laatst over een collega die iedere nachtdienst dit op haar Facebook zet: ‘Nachtdienst, het is weer tijd voor een tosti!’ En bijna iedereen is wel bevriend met een paar enthousiastelingen die ieder weekend ‘Het is weekend!’ posten. No shit Sherlock…

Nu probeer ik zo weinig mogelijk te oordelen, ik HOEF het niet te lezen, ik kan deze fanatieke delers van mijn tijdlijn blokkeren en ze dan in alle rust dit soort schokkende dingen met de buitenwereld laten delen zonder dat ik mijn wenkbrauw ervan op hoef te trekken.

Ik zou Facebook zelfs helemaal de deur uit kunnen doen. Maar daar vind ik het toch veel te leuk voor. Want dagelijks kom ik door Facebook ook veelal met vreselijk grappige, ontroerende, mooie of schokkende dingen in aanraking.

Om mijn waardering voor dat soort posts uit te spreken, ga ik symbolisch voor de 300ste heldendaad 300 likes, felicitaties en comments uitdelen.

Ik ben er al verdeeld over de dag mee bezig en zit nu op zo’n 150. Mijn duim staat inmiddels verkrampt omhoog, dus ik ga hulp inschakelen. Straks ga ik eten bij een vriendin en gaat zij ook meehelpen. Dit weet jij nog niet Jetske, maar dat ga je dus doen. Ik neem wijn mee!

Dit is wat ik vandaag zoals voor moois tegenkwam op Facebook:

De vriend van mijn nicht met zoontje geven intiem concert aan mama Karin:
[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=Me6y-40K_mc&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″]

Marshall Rosenberg werkt als vredesleider in de meest gewelddadige gebieden over de hele wereld en legt uit hoe hij reageert als iemand vijandig op hem reageert. Diep onder de indruk van deze man, vooral het stukje dat hij vertelt na minuut 8. Maar dat is extra mooi als je het hele filmpje hebt gezien:
[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=DgaeHeIL39Y” width=”600″ height=”350″]

Neushoorn denkt dat-ie geitje is via Rhijja Janssen:
[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=0bL02GyIsKw#t=59″ width=”600″ height=”350″]

Gevlucht naar Nederland na levenslange celstraf

Bruiloft in Kleine Zeemeermin stijl
ariel-mermaid-disney-themed-wedding-mark-brooke-mathieu-photography-38

Interview: Eten we over 10 jaar allemaal kweekvlees? Via WhoCares.me

Kweekvlees

30 nostalgische speeltjes uit onze jeugd
tumblr_lyqmkie5Jd1r6hffko1_500